Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 15.07.2016.
13:01
Vestionline A

Pokolj u Nici: Zakazale francuske obaveštajne službe

Teroristički napad u Nici reakcija je islamističkih terorističkih organizacija koje gube ratove i pokušavaju da prenesu težište sukoba i kazne one od kojih gube, smatra stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević i dodaje da je Francuska ranjiva meta jer njene bezbednosne agencije očito nisu na nivou.

Reuters
Bezbednosne agencije u Francuskoj praktično ne znaju šta rade: Scene posle krvavog pira u Nici

- Francuska se nije nešto pokazala u ovom ratu u borbi protiv terorizma, njene bezbednosne agencije očito nisu na nivou, koji treba da garantuje zaštitu francuskim državljanima i državi i zato se ti napadi najviše i dešavaju na tlu Francuske - rekao je Galijašević za Tanjug. 

On smatra da je poslednji napad u Francuskoj bio očekivan, ako se ima u vidu izjava direktora obaveštajne službe Francuske od pre tri dana da postoje informacije prema kojim bi takvi napadi mogli biti očekivani. Ranjivost je, kaže Galijašević, i posledica neizgrađenog sistema bezbednosti EU, jedinstvenog koncepta bezbednosti, kakav ne postoji, kao ni jednistvena borba protiv terorizma 

- Istovremeno su nacionalne bezbednosne agencije oslabljene, ne postoji ni dovoljno čvrst koncept, one su oslabljene težnjama da se pravi nekakav zajednički koncept, koji nije napravljen - rekao je Galijašević. 

BiH izvor problema sa teroristima

Takva je, smatra on, i slika Balkana- slabo razvijene bezbednosne agencije, opšte političke prilike koje pogoduju razvoju terorističke organizacije, nestabilnost... 

- To je otprilike slika Balkana od Makedonije do Sarajeva i razvoj tih terorističkih organizacija mogu ponoviti ono što se dešava na ulicama Francuske - naglasio je Galijašević, koji BiH vidi kao izvor mnogih od tih problema. On tvrdi da iz BiH odlazi najviše boraca na sirijsko ratište i u ovom momentu ima najviše povratnika sa tog ratišta. 

Galijašević podseća da je u poslednjih 18 meseci BiH imala nekoliko terorističkih napada- i ubistvo policajca u Zvorniku, napad na policiju Republike Srpske, napad na oružane snage BiH, koji se desio u Sarajevu. 

- Neodvojiv od ovog događaja je i napad na komandanta, odnosno načelnika Štaba zajedničke komande, na generala Antu Jelača, kod Mostara, u tunelu Salakovac, bez obzira što je taj napad izveden pirotehničkim sredstvom, on je i te kako izazvao strah i zabrinutost, nakon smrti dva vojnika - rekao je Galijašević, 

On ističe da je neodvojivo od toga i ono što se desilo u pokušaju ubistva i linčovanja premijera Srbije Aleksandra Vučića i smatra da međunacionalni odnosi, politike koje se vode iz Sarajeva, u stvari doprinose da borba protiv terorizma bude u drugom planu i da se mnoge opasne osobe kreću Balkanom. 

POVEZANE VESTI

Petak 15.07.2016. 22:00
Ја ћу се вјечно сјећати 78 дана бездушног бомбардовања моје земље и уб-ијања невиних грађана и мале дјеце од стране истих ових Француза! Не могу им заборавити МИЛИЦУ РАКИЋ.....САЊУ МИЛЕНКОВИЋ....ЈУЛИЈУ БРУДАР.....и многе друге....и никада им то нећу опростити !!! Памтим исто тако да је споменик захвалности Француској у марту 1999. након почетка НАТО бомбардовања, прекривен је црним платном на који је писало: " Нека је вечна слава Француској које више нема"......
Petak 15.07.2016. 22:01
НИ ОВО ИМ НЕ МОГУ ЗАБОРАВИТИ......." Irena Dinić porađala se za vreme bombardovanja. Posečena je po licu. Izneli su nju i ćerku Jelenu, kroz krš. Potpuno su razoreni objekti u kojima su bile smeštene polikliničke i bolničke prostorije za lečenje dece od plućnih bolesti, za ginekologiju i akušerstvo, neurologiju, urologiju i hemodijalizu, gerijatriju i otorinolaringologiju. Saopšteno je i da su u većini ostalih objekata i prostorija tog centra i drugih zdravstvenih objekata u njegovom susedstvu nastala znatna oštećenja. U parkiću pored bolnice, dok su radnici gradskog zelenila potkresivali obogaljene lipe, pogled našeg reportera zaustavlja se na sedištu ljuljaške presečene gelerom" ........ht_tp://w_ww.vreme.com/arhiva_html/vb12/images/03-1.gif
Petak 15.07.2016. 22:07
Нити им се радујем а нити им се веселим шта им се дешава од јануара 1015. па до данас.... Нису ни Французи жалили мој народ и нашу дјецу када су заједно са њиховим газдама 1999. 78 дана бездушно са неба заклоњени мраком углавном ноћу сијали смрт са неба.... Углавном им се дешава онако како су и заслужили....Јер су сијали зло....злом им се и враћа !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online