Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 07.05.2016.
08:28
B. B. i N. P. - Vesti A

Izrešetani bajkeri iz Sandžaka

U centru Frankfurta na Majni, na Fridrih-Štolce placu, došlo je do pucnjave u kojoj su povređene tri osobe, od kojih dve teško, a u pitanju su državljani Srbije. Osobe koje su pucale su u bekstvu. Policija smatra da je u pitanju nastavak obračuna bajkerskih bandi u takozvanom rokerskom miljeu.

Twitter
Pucnjava na šetalištu: Automobil izrešetan (Foto: Arhiva)

Kako "Vesti" nezvanično saznaju, dve ranjene osobe su E. H. i B. H. iz Srbije, tačnije iz Sjenice u Sandžaku, od 20 godina i 41 godinu. Jedan od dvojice muškaraca ima navodno nadimak Beli, a obojica se nalaze van životne opasnosti, iako su ranjeni u grudi. Treća žrtva pucnjave je slučajna prolaznica koja je zadobila samo lakše povrede.

Portparol policije Manfred Filhart opisao je medijima tok obračuna. Na Fridrih-Štolce placu, u gomilu prolaznika uleteo je beli džip mercedes koji je prema izvorima "Vesti" pripadao dvojici ranjenih Sandžaklija, iz koga su izašli E. H. i B. H. U tom trenutku na njih su zapucale osobe koje su se nalazile ispred obližnjeg bara Helium.

- Ispaljeno je između 10 i 12 metaka, s tim da je najmanje šest metaka izrešetalo šoferšajbnu mercedesa. Među prolaznicima i gostima susednog lokala Bar Celona izbila je panika, a ljudi su bežali na sve strane prevrćući stolove i stolice - kaže Filhart za medije.

Jedan konobar iz obližnjeg restorana Lajb und zele ispričao je medijima kako je čuo pucnjavu.

- Prema meni su trčali uspaničeni gosti koji su vrištali i tražili siguran zaklon. Video sam čoveka da leži na trotoaru, a iz noge mu lije krv. Prolaznici koji su se zatekli blizu mesta obračuna, čuvši kanonadu, bili su ubeđeni da se u Frankfurtu odvija teroristički napad - kaže ovaj konobar.

Policija je prvo tvrdila da je pucano iz jednog crnog kombija koji je bio u blizini, ali su kasnije demantovali tu informaciju. Takođe postoji dilema da li su napadači pobegli automobilom ili crnim kombijem. U blizini mesta napada ostalo je parkirano pet motora Harli Dejvidson i Honda.

Pištolj ostao na poprištu

Na mestu pucnjave policija je našla jedan pištolj, ali za sada nije saopšteno da li se radi o oružju iz koga je pucano ili je pripadao nekom od napadnutih. Ubrzo je pokrenuta velika potraga za vozilom kojim su počinioci pobegli, i to u celoj Nemačkoj, a do zaključenja ovog izdanja "Vesti" osumnjičeni još nisu bili uhapšeni.

Činjenica da registarska tablica napadnutog mercedesa ima oznaku sa brojevima 1881 i simbolizuje slova AHHA, oznaku motorista iz grupe Anđeli pakla, za policiju je signal da se radi o obračunu među pripadnicima ove bande, u kojoj, kako se pretpostavlja , postoji sukob starih i novih pripadnika oko vlasti i kontrole bordela, te trgovine oružjem i drogom.

POVEZANE VESTI

Subota 07.05.2016. 08:58
U centru Frankfurta ne pstoje kamere? Ovde bi se onaj Japanac pozdravio biciklom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online