Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 22.02.2016.
13:27
Vestionline A

"Ne ubija Rusija civile u Siriji, već SAD"

"Više od 80 zemalja, a naročito Turska i Saudijska Arabija, pružaju finansijsku, logističku i materijalnu pomoć terorističkim grupama koje se bore u Siriji" izjavio je u ponedeljak sirijski predsednik Bašar al Asad.

Reuters
Asad zahvalan Rusiji za precizne napade"

Sirijski lider je za španski list "Pais“ tu podršku stranih sponzora opisao kao "aktivnu" i "neograničenu“, dodajući da su neke od tih zemalja pružale pomoć radikalnim grupama u novcu, naoružanju, regrutovanju i logistici.

Bašar al Asad je optužio Saudijsku Arabiju da je ključni finansijer militanata, koji pokušavaju da ga svrgnu.

On je takođe pozvao međunarodnu zajednicu da, ako želi da vidi efikasan prekid vatre u Siriji, spreči druge zemlje, posebno Tursku, da šalje borce, naoružanje, ili bilo kakvu logističku podršku teroristima.

Sirija, kako je rekao, veliku zahvalnost za promenu odnosa snaga u petogodišnjem ratu duguje Rusiji i Iranu, naglašavajući da je njihova pomoć "od suštinskog značaja“.

Asad je takođe pozdravio "veoma precizne“ ruske vazdušne udare na pozicije terorista u Siriji, ističući da ne postoje dokazi da su ruski avioni gađali civile.

- U stvari, Amerikanci su oni koji to rade. Oni su pobili mnogo civila na severoistoku Sirije, a ne Rusi. Nijedan incident sa civilima se dosad nije dogodio, jer se vazdušni udari ne izvode u gradovima, već u ruralnim područjima - objasnio je on.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.02.2016. 13:57
Svi znamo da su zapadnjaci zlocinci,kao i njihovi saveznici iz turske i arabije!
Ponedeljak 22.02.2016. 20:01
Za ovu kremaljsku dzukelu Putina (tog vesnika i inkubatora ZLA) slobodno se moze reci da je ratni ZLOCINAC . Pa do sada , otkad je u Siriji stradalo je njegovom zaslugom 150 000 neduznih civila i 300 000 "cuci zarobljeno" na tursko-sirijskoj granici (samo poredjenja radi za vreme Nato bombardovanja Srbije stradalo je - citat:- " Prema zvaničnim procenama koje su saopštile vlasti SRJ nakon rata, u NATO bombardovanju Jugoslavije poginulo je oko 1.000 pripadnika vojske i policije i između 2.500 i 3.500 civila." .... to je zvanicna procena Srbije .... a zvanicna procena Fonda za humanitarno pravo (FHP) je citat :- "Na skupu Centra za evro-atlantske studije (CEAS), da je od 24. marta do 9. juna 1999. godine od posledica dejstva NATO avijacije poginulo 758 ljudi, od čega 267 u centralnoj Srbiji, deset u Crnoj Gori a ostali na Kosovu i Metohiji . Oko 450 su bili civili a oko 300 pripadnici Vojske Jugoslavije i MUP-a Srbije ." ... na nama je cijoj proceni da verujemo !) ... Da se uzme u obzir da su nasi podaci tacni , pa taj "ludi Neron" za ovo kratko razdoblje nosi na dusi 50 puta (slovima-pedeset) vise CIVILNIH zrtava zena , deca ... (ne racunajuci zrtve vojske i MUP-a) nego Amerika i Nato zajedno !? Za sirijsku infrastrukturu nema se reci - do temelja razvaljena (Autor Asad moze da se "pohvali" sa jos 250 000 civilnih zrtava naroda ... tvorac nevidjenog egzodusa i genocida sopstvenog naroda )
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online