Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.02.2016.
18:13
dailymail co uk, Vestionline A

POTRESNI VIDEO: Rekao je ženi "zbogom" i ubio se

Nakon što je saznao da boluje od retke i neizlečive bolesti neurona, Sajmon Biner (57) rešio je da sebi oduzme život putem asistiranog samoubistva. Oprostio se sa prijateljima, ženom i poslovnim partnerima, legao u krevet i rekao svoje poslednje "zbogom" supruzi. Zatim je ubitačna doza anestetika krenula da utiče u njegove vene i par minuta kasnije je, sa sve osmehom na licu, preminuo. Sve ovo su zabeležile kamere BBC-ja.

printscreen
Potresni video koji nikoga nije ostavio ravnodušnim

Sajmon je preminuo 19. oktobra prošle godine u bolnici u Švajcarskoj u kojoj je asistirano samoubistvo legalno. Ovaj uspešni biznismen iz Velike Britanije saznao je nekoliko meseci pre toga da boluje o oboljenja motornih neurona, koje će ga veoma bolno, polako ali sigurno ubiti. Umestio da dozvoli da se to desi, rešio je da se obrati lekarima za pomoć i okonča život pod svojim uslovima.

Kamere BBC-ja pratile su Sajmona u poslednjim trenucima života, dok se opraštao sa porodicom i spremao se da legne u krevet na klinici koja je specijalizovana za ovakvu vrstu eutanazije. Zatim je legao, doktori su mu ubacili braunilu u ruku i priključili ga na anestetike. Smrtonosna doza je spremna, na Sajmonu je samo da pritisne okidač i odluči kada će da utone u san bez povratka.

Nisam te zaslužio...

Scena koja nikog nije ostavila suvih obraza glavni je razlog zbog kojeg dokumentarac "Kako umreti: Sajmonov izbor" danas drma društvene mreže. Minut pre nego što će pritisnuti okidač, čuje se njegov glas:

"Zdravo Debi, Sajmon je. Voleo sam te mnogo, mnogo, Debi. Nisam te zaslužio, ni Hanu ni Zoi (ćerke). Toliko ste mi ljubavi pružile, a ja sam stalno bio neraspoložen. Ali ja te zaista volim, Debi. Imali smo tako zabavan brak, pun smeha i zaista smo srećni sto smo našli jedno drugo. Jedna od prednosti sporog odlaska je u tome što smo imali vremena da pričamo o svemu dugih deset meseci, nije kao da si me izgubila u saobraćajnoj nesreći. Već smo rekli sve što je trebalo da bude rečeno. Bila si zaista fantastična žena i znam da si me volela kao što sam ja voleo tebe. Bilo kako bilo, vreme i plima ne čekaju nikoga. Mnogo te volim, Debi. Zbogom".

Nakon toga se vidi kako Sajmon pritiska okidač i polako odlazi. Iako je BBC planirao da prikaže njegovo beživotno telo, popustili su pod pritiskom javnosti i u poslednjem trenutku isekli taj deo. Sledeća scena je sa njegove sahrane.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online