Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 10.02.2016.
22:23
Tanjug, Vestionline A

"Zastrašujuća brutalnost Asadovog režima"

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus osudio je danas "zastrašujuću brutalnost" režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada, ukazujući da postoji "saglasnost Rusije i Irana".

Reuters/SANA
Francuska traži odlazak Asada

 U svom govoru pred donjim domom francuskog parlamenta, nekoliko sati pošto je najavio da napušta vladu kako bi preuzeo dužnost predsednika Ustavnog suda, Fabijus je pozvao na prekid vatre u Siriji i ponovio poziciju Francuske u prilog mirovnim pregovorima.

Francuska vlada je  saopštila da je za političko rešenje u Siriji naposletku neophodan odlazak Asada sa vlasti.

Ambasador Francuske u Ujedinjenim nacijama Fransoa Delatr izjavio je da je poboljšanje humanitarne situacije u Siriji "uslov za kredibilne političke pregovore".

- Režim i njegovi saveznici ne mogu da se pretvaraju da pružaju ruku opoziciji dok drugom rukom pokušavaju da ih unište - kazao je on.

Britanija je u međuvremenu pozvala Rusiju da prekine kampanju vazdušnih udara u Siriji i iskoristi svoj uticaj kod Asada kako bi se obezbedio prekid vatre i pristup za humanitarnu pomoć, što su zahtevi sa kojima se Moskva složila u rezoluciji Saveta bezbednosti UN donetoj u decembru, naveo je AP.

Ambasador Britanije u UN Metju Rajkroft rekao je novinarima, pred današnji sastanak Saveta bezbednosti o Siriji, da bi napredak po tim pitanjima, obezbedio "mnogo bolji početak" kada je reč o sastanku država, posvećenom okončanju konflikta, koji se sutra održava u Minhenu.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.02.2016. 22:42
Асад брани своју Сирију од фашиизма .
Četvrtak 11.02.2016. 00:08
Kolonijalisti i pljačkaši plaču u nemoći zato što gube plijen od pljačke.
Četvrtak 11.02.2016. 13:34
Za ovu kremaljsku djukelu Putina (tog vesnika i inkubatora ZLA) slobodno se moze reci da je ratni ZLOCINAC . Pa do sada , otkad je u Siriji stradalo je njegovom zaslugom 150 000 neduznih civila i 50-60 000 "cuci zarobljeno" na tursko-sirijskoj granici (samo poredjenja radi za vreme Nato bombardovanja Srbije stradalo je - citat:- " Prema zvaničnim procenama koje su saopštile vlasti SRJ nakon rata, u NATO bombardovanju Jugoslavije poginulo je oko 1.000 pripadnika vojske i policije i između 2.500 i 3.500 civila." .... to je zvanicna procena Srbije .... a zvanicna procena Fonda za humanitarno pravo (FHP) je citat :- "Na skupu Centra za evro-atlantske studije (CEAS), da je od 24. marta do 9. juna 1999. godine od posledica dejstva NATO avijacije poginulo 758 ljudi, od čega 267 u centralnoj Srbiji, deset u Crnoj Gori a ostali na Kosovu i Metohiji . Oko 450 su bili civili a oko 300 pripadnici Vojske Jugoslavije i MUP-a Srbije ." ... na nama je cijoj proceni da verujemo !) ... Da se uzme u obzir da su nasi podaci tacni , pa taj "ludi Neron" za ovo kratko razdoblje nosi na dusi 50 puta (slovima-pedeset) vise CIVILNIH zrtava zena , deca ... (ne racunajuci zrtve vojske i MUP-a) nego Amerika i Nato zajedno !? O sirijskoj infrastrukturi nema se reci - do temelja razvaljena (Autor Asad moze da se "pohvali" sa jos 250 000 civilnih zrtava naroda ... tvorac nevidjenog egzodusa i genocida sopstvenog naroda )
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online