Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.02.2016.
04:00
B. Božin - Vesti A

Umesto pedofila, sumnjičili roditelje

U slučaju četvorogodišnjeg dečaka Muhameda, poreklom iz Bosne i Hercegovine, koga je u oktobru prošle godine u Nemačkoj oteo i ubio Silvio S. (32) iz Brandenburga, pojavili su se novi detalji. Berlinska policija je površno i nesavesno vodila istragu, otkriva magazin "Špigel", jer je sumnja bila uperena na dečakovu porodicu umesto da se intenzivno traga za nestalim mališanom.

pixabay.com
Dečak Muhamed, otet, silovan i ubijen

Ovaj list se naime poziva na oko 3.000 strana iz istražnih dokumenata. Na dan otmice, na primer, policiji je bilo sumnjivo da li se radi zaista o slučaju nestanka ili pre o porodičnoj raspravi, navodi se u izveštajima napravljenim tokom istrage slučaja. Istražitelji su sumnjali kako su Muhamedovi roditelji izmislili otmicu kako bi sprečili neminovnu deportaciju u Bosnu i Hercegovinu.

Mali Muhamed je otet 1. oktobra 2015. godine ispred berlinske Službe za zdravstvena i socijalna pitanja, gde se nalazio sa majkom, bratom i sestrom. Tek tri dana kasnije je otvorena istraga, proizilazi iz ovih dokumenata. Video-snimci koji su ukazivali na osumnjičenog otmičara nađeni su tek 20 dana kasnije, a još pet dana je bilo potrebno da se materijal pregleda.

Nemačka partija kritikuje istragu

U odgovoru na jedan do sada neobjavljen pisani upit nemačke stranke Zelenih, uprava berlinskog Senata navela je da je policija istraživala mogućnost lažne otmice. U proteklih pet godina, rečeno je, nije zabeležen nijedan slučaj izmišljenog kidnapovanja sa motivom da se obezbedi boravak u Nemačkoj.
Upit je poslao portparol Zelenih Benedikt Luks, koji je kritikovao ponašanje istražitelja. Policija i državno tužilaštvo nisu želeli da se izjasne povodom ovih prozivki, navodeći da i ako je bilo propusta, to će interno razjasniti, navodi "Špigel".

Ukupno četiri nedelje je prošlo pre nego što je policija mogla da objavi rezultate istrage. Pedofil iz Brandenburga je priznao ubistvo ne samo Muhameda, nego i Elijasa iz Potsdama koji je imao šest godina, a koga je takođe oteo i ubio. Priznanje je došlo tek pošto je majka ubice prijavila sina policiji.

Portparol policije je demantovao ove optužbe i negirao da je porodica otetog dečaka bila okrivljena u postupku. Majka mališana je, kako se navodi, više puta lagala o okolnostima pod kojima je njen sin nestao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online