Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 26.11.2015.
14:00
rs.sputniknews.com A

Erdogan o obaranju aviona: Turska će ponovo postupiti isto

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će u slučaju kršenja turskih vazdušnih granica njegova zemlja odgovoriti na isti način kao prilikom incidenta sa obaranjem ruskog bombardera Su-24. Erdogan je istakao i da se beće izviniti Rusima zbog ovog incidenta.

Reuters
Nimalo ohrabrujuća retorika turskog predsednika: Redžep Tajip Erdogan

- Mislim da, ako neko treba da se izvini, to nismo mi. Treba se izviniti onima koji krše naš vazdušni prostor. Naši piloti i oružane snage su samo izvršavali svoje obaveze koje su se sastojale od toga da odgovore na kršenje vazdušnog prostora Ako se danas dogodi isto takvo kršenje naših vazdušnih granica, mi ćemo dati isti takav odgovor - rekao je on.

Moskva i Ankara našle su se u žestokom klinču, nakon što je Turska oborila ruski avion Su-24 u Siriji.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ovaj napad okarakterisao kao "nož u leđa Rusiji od saučesnika terorista" i upozorio je da će obaranje ruskog aviona imati ozbiljne posledice po rusko-turske odnose.

- Turska smatra Rusiju strateškim partnerom i uznemirena je njenom reakcijom na incident sa Su-24 - rekao je Erdogan.

Turski predsednik je dodao da će nastaviti da podržava sirijske "umerene pobunjenike" i Turkmene, koji se bore protiv snaga predsednika Bašara al Asada.

Erdogan se osvrnuo i na optužbe da Turska kupuje naftu od Islamske države, te da na taj način podržava teroriste, ističući da su te tvrdnje neosnovane.

- Optužuju nas da kupujemo naftu od Islamske države, te tvrdnje su nisu tačne. Svi znaju odakle nabavljamo energetske resurse: najvećim delom od Rusije, zatim iz Irana, Azerbejdžana i severnog Iraka. Oni koji nas optužuju da sarađujemo sa ID, neka to i dokažu. Ukoliko tražite stvarne finansijere ove ekstremističke organizacije, onda obratite pažnju na Asada i one koji ga podržavaju - rekao je turski predsednik.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.11.2015. 14:12
"Ukoliko tražite stvarne finansijere ove ekstremističke organizacije, onda obratite pažnju na Asada i one koji ga podržavaju - rekao je turski predsednik. " Ово је заиста могуће чути само од смрдљивих османлија:Асад финансира ИД како би га уклонила са власти и побила све у Сирији који нису сунити!!!?????
Četvrtak 26.11.2015. 14:17
Maske su pale i Turska je zvanično rekla na kojoj je strani . Bilo kako bilo Turska je priznala da je neprijatelj Rusije . To je potpuno u redu ali ima i svoju cenu koju će im ovih dana Putin ispostaviti . Naravno da Amerikanci boli kuuraac za Turke .
Četvrtak 26.11.2015. 14:29
E Turci zar nevidite da su u vasem okruzenju svi protiv vas mrzevas evo ko sve:Iran,sirija,irak,jermenija,kipar,grcka,bugarska,rumunija rusija,a ni ukraina nema zasta davas voli ovo je samo vase okruzenje a imaih jos toliko naj manje jel ste mlogima unistavali narod i kulturu a i poturcivaliste mlogo zla ste naneli ljudskoj civilizaciji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online