Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 05.11.2015.
12:58
blic.rs A

Putin je malo ljut: Neću spekulacije, hoću dokaze!

Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, kaže da se Rusija nada da će "bilo ko" ko poseduje "bilo kakve ozbiljne podatke" o tome da je Islamska država srušila ruski avion iznad Egipta u subotu, "proslediti te podatke istrazi". Zato je i sam Vladimir Putin, ruski predsednik, reagovao na stav britanske vlade da su islamisti mogući uzročnik rušenja aviona i odluku Londona da obustavi sve letove u i iz egipatskog letovališta Šarm el Šeik

Reuters
Nerviraju ga nagađanja, želi dokaze!

- Rekli smo već i reći ćemo ponovo: bilo koje verzije koje se tiču incidenta i uzroka (pada aviona) mogu da dođu samo iz istrage. Mi do sada nismo čuli nijednu izjavu istražitelja. Bilo koje druge izjave su ili nepotvrđene informacije ili neka vrsta spekulacije - naveo je Putinov portparol.

Britanski i američki obaveštajci izneli su procenu da je u ruskom avionu iznad Sinaja bila bomba. U međuvremenu je smenjen prvi čovek aerodroma u egipatskom letovalištu, Amerikanci tvrde da je aerodrom u Šarm el Šeiku poznat po slabom obezbeđenju i da su potencijalni napadači moogli da imaju pomoć iznutra.

I pored tih informacija, egipatske vlasti kategorično poručuju da rušenje ruskog aviona na Sinaju "nije bilo teroristički čin", odbacujući američke i britanske o tome da je Islamska država postavila bombu u letelicu.

Egipatska filijala Islamske države odbacila je danas (5. novembar) u novoj audio poruci svaku sumnju da je odgovorna za rušenje ruskog putničkog aviona iznad Sinaja. Džihadisti su najavili da će saopštiti svetu kako su oborili avion kad procene da je za to došlo vreme, preneo je Rojters.

Britanija je saopštila da postoji velika mogućnost da grupa povezana sa ekstremističkom Islamskom državom stoji iza bombaškog napada na avion ruskog avioprevoznika "Kogalimavija" u kojoj je poginulo 224 putnika i članova posade. Na pitanje da li misli da iza tragedije stoje ektremisti Islamske države, britanski šef diplomatije Filip Hamond je rekao da je ogranak ove organizacije za Sinaj preuzeo odgovornost za obaranje ruskog aviona.

- Razmotrili smo kompletnu situaciju, uključujući tu tvrdnju, ali naravno i druge informacije i zaključili da postoji značajna mogućnost (da je tako) - rekao je Hamond televiziji "Skaj".

Ruska aviokompanija "Metrodžet" suspendovala je sve letove avionima A321 evropskog "Erbasa" nakon nesreće aviona tog tipa na Sinaju tokom leta od egipatskog letovališta, saopštila je danas ruska Federalna agencija za transport.

U međuvremenu, holandske vlasti suspendovale su sve letove holandskih avio-prevoznika na liniji ka egipatskom odmaralištu Šarm el Šeik i zabranile kompanijama da lete iznad Sinajskog poluostrva bar do nedelje, 8. novembra.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.11.2015. 21:09
Zapad priča priču,kao i svaki zlločinac priča priča priča da zataška strah.Ali Rusi znaju pa im iznenadjenje stiže naravno kad se najmanje budu nadali.
Četvrtak 05.11.2015. 15:22
Malezijske i holandske majke crnu vunu plele !!!
Petak 06.11.2015. 06:12
Putin , politicki pikavac
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online