Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 09.10.2015.
11:53
RT, Vestionline A

Rusija: A možda su teroristička uporišta eksplodirala sama od sebe?

Već je poznato da Amerikanci ne znaju šta će od muke jer Rusi za nedelju dana nadmašiše njihove višegodišnje rezultate u borbi sa takozvanom Islamskom državom (ID), pa svoj neuspeh (a da li je neuspeh, mislite li da oni ne mogu da pogode tačna mesta koja ciljaju?) ublažavaju minimalizovanjem svih akcija "baćuški".

Reuters
Rusi snicima svedoče da su njihove rakete precizne, Amerikanci tvrde da "baćuške" promašuju i državu koju gađaju

Tako su nedavni ruski napad s mora i uništavanje meta ID pokušali da okarakterišu kao - pih, pa i nije nešto, a i promašili su zemlju koju su gađali, rakete padoše u Iran. Naravno, to tvrde nezavisni izvori, koji nisu ovlašćeni da to komentarišu u ime zvanične vlade SAD...

Onda je došao red na Ruse da budu duhoviti:

- Visokoprecizni napadi možda su bili iznenađujući i neprijatni za naše kolege u Pentagonu, ali činjenica je da su projektili lansirani s brodova pogodili svoje mete. Da nije tako, onda bi trebalo da neko posvedoči da su objekti Islamske države, znatno udaljeni jedni od drugih, eksplodirali sami od sebe - rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Tužno je samo što se takva duhovitost dešava u ovoj više nego tužnoj situaciji - gde padaju bombe, gde rata ne bi bilo da se veliki nisu mešali i odakle ne bi bežali milioni ljudi zbog svega što se događa...

Google Maps/Vestionline
Rusi su iz Kaspijskog mora sa 26 projektila pogodili 11 meta džihadista u Siriji

POVEZANE VESTI

Petak 09.10.2015. 12:03
jadni li su ovi amerikanci..znaci ne znaju sta ce vise od muke..posto im rusi satrse saveznike ISIS...pa ove gluposti o nepreciznosti i padu krstarecih raketau iranu ni dete od 7 godine nebi progutalo... jadni i bedni amerikanci..bas mi ih zao sada... a vi braco rusi...spalite teritoriju gde se nalazi islamska drzava
Petak 09.10.2015. 12:52
ameri i nato su demonstrirali silu i preciznost gadjajuci mete u srbiji sa par stotina kilometara iz Jadrana I Sredozemnog mora. Kada su Rusi pokazali preciznost svoje tehnologije ( i odlucnost) sa 2-3 puta vece udaljenosti , uplasili su se psiholoskog ucinka na njihove saveznike ( u evropi i muslimanskom svijetu) ali i na sopstvene gradjane. Zbog toga nastoje da to prikazu kao neku traljavu akciju. Ako bi Evropljanima i americkim gradjanima doprlo iz g/uzice u glavu kakvim preciznim i mocnim sistemima raspolaze Rusija to bi ozbiljno narusilo moral i zabludu u americku silu i nadmoc. Strah od Ruske pa i Kineske sile je jedina kocnica za sirenje kaubojske "demokratije".
Petak 09.10.2015. 18:32
Samo vi Bacuske njih overavajte, svakim danom po jedan manje je sutra gomila bez glasa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online