Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 03.10.2015.
22:59
Tanjug A

"Ne želimo da se vratimo u dane neprijateljstva sa Rusijom"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da Izrael želi da izbegne neprijateljske odnose s Moskvom i da nije siguran kako će nedavna intervencija Rusije u Siriji uticati na tamošnju situaciju.

Reuters
Nedavni susret u Moskvi: Banjmin Netanijahu i Vladimir Putin

Netanijahu se u intervjuu za CNN nije pridružio SAD i drugim zemljama NATO u kritici na račun Rusije što je pokrenula vojnu alciju u Siriji.
 

Rusija je rekla da cilja samo ekstremiste Islamske države, ali su druge zemlje, uključujući Veliku Britaniju, rekle da su fokus njenih napada druge pobunjeničke grupe koje se bore da zbace sirijskog predsednika Bašara al Asada, saveznika Moskve.

- Ne želimo da se vratimo u dane kada su, znate, Rusija i Izrael bili u neprijateljskoj poziciji - rekao je Netanijahu, koji se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi prošlog meseca.

- Mislim da smo izmenili odnose i oni su u celini dobri - istakao je on.

Asada takođe podržava Iran, najveći neprijatelj Izraela, koji s druge strane podržava libanski Hezbolah i Izrael strahuje da će rusko oružje u Siriji na kraju dospeti u ruke gerilaca te miltantne organizacije.

- Išao sam u Moskvu da jasno kažem da bi trebalo da izbegavamo sukob između ruskih i izraelskih snaga. U Siriji sam definisao naše ciljeve. Oni su da se štiti bezbednost mog naroda i moje zemlje. Rusija ima drugačije ciljeve. Ali oni ne bi trebalo da se sudaraju - rekao je Netanijahu.

Izraelski premijer je takođe rekao da će Izrael i Rusija razgovarati uskoro o toj situaciji.

Na pitanje da li će ulazak Rusije u sirijski sukob biti destabilizirajući, odgovorio je da ne zna i da misli da će vreme pokazati. Netanijahu je signalizirao da rusko razmeštanje neće zaustaviti Izrael da povremeno preduzme vojnu akciju u Siriji, podseća Rojters.

- Ako iko želi da koristi sirijsku teritoriju da prebacuje nuklearno oružje Hezbolahu mi ćemo preduzeti akciju - naglasio je on.

Obraćajući se Generalnoj skupštini UN prošle nedelje Netanijahu je nastavio oštro da kritikuje nuklearni sporazum velikih sila s Iranom, ali je u intervjuu za američku TV mrežu rekao da želi da gleda napred.

- Hajde da osiguramo da ispune svoje obaveze na osnovu nuklearnog sporazuma - istakao je on.

POVEZANE VESTI

Subota 03.10.2015. 23:05
Zasto ne zelite? Pa zar vise niste slepo uz vase 13. pleme iz amerike? Videli ste da Rusija preuzima svet u svoje ruke pa izigravate podguzne muve. Puno ste vi jevreji naneli zla svojim susedima,dani naplate slede. Zivela Srbija Zivela Rusija Zivelo Pravoslavlje!!!!!!!!!!!!!!
Nedelja 04.10.2015. 08:01
Poslace Jevreji Putinu jos jednog Lenjina , Berju ...
Nedelja 04.10.2015. 08:45
Posalji im novog Lenjina ili Berju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online