Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 14.09.2015.
12:30
Tanjug A

Ne smiruju se požari u Kaliforniji: Stradala jedna osoba, uništeno više od 400 kuća

Vlasti Kalifornije proglasile su vanredno stanje u toj državi na zapadnoj obali SAD pošto je požar odneo najmanje jedan ljudski život i uništio više od 400 domova i poslovnih zgrada, a izgorelo još oko hiljadu pomoćnih objekata.

Reuters
Vatrogasci se već danima bore sa vatrenom stihijom u Kaliforniji

Portparol kalifornijskog Ministarstva za šumarstvo i zaštitu od požara Danijel Berlanr rekao je da izgorelo oko hiljadu pomoćnih objekata uključujući ambare, štale i druge pomoćne zgrade, prenela je agencija AP.
 

Prema izveštaju od nedelje, vatrogasci se i dalje bore sa požarom severno od San Franciska u Lejk kauntiju, pošto je vatra uništila 400 kuća, dva apartmanska kompleksa i 10 preduzeća, a veća razaranja su zabeležena u okruzima Midltaun i Hajden vali lejk kao i duž autoputa.

Požar je izbio u subotu popodne po lokalnom vremenu i proširio se u roku od nekoliko sati, pošto su veoma visoke temperature u Kaliforniji.

Berlant je izjavio da vetar dostiže brzinu i do 48 kilometara na čas, što otežava posao vatrogascima.

Šumski požar, nazvan Vatrena dolina, koji je pre dva dana izbio u oblasti Lejk kaunti, severno od San Franciska, brzo se širi na oko 10.117 hektara, objavilo je kalifornijsko Ministarstvo za šumarstvo i zaštitu od požara.

Reuters
U požaru je uništeno više od 400 domova

Lokalni mediji su pokazali snimke više objekata zahvaćenih plamenom u Midltonu, maloj varošici od oko 1.500 stanovnika, jednoj od nekoliko gde je naređena evakuacija.

Četiri vatrogasca, koja su dopremljena helikopterom u Medicinski centar u Sakramentu, pretrpela su opekotine drugog stepena, dok su bili na liniji zadržavanja vatre, ali su u stabilnom stanju, rekao je Berlant.

Na hiljade stanovnika na tom području, moralo je da bude evakuisano u petak, a požar je bio pretnja za više od 6.000 objekta.

Više od 3.800 vatrogasaca borilo se da ugasi požar, koji je izbio u sredu, u blizini nekadašnjeg rudnika zlata u gradu Džekson, prenosi Rojters.

Plameni jezici, nastali iz većeg požara, nazvanog Čupava vatra, koji gori u Naconalnom parku Kraljavski kanjon u centralnoj Kaliforniji, prisilili su 3.500 ljudi da se evakuišu do petka, rekao je portparol Vatogasne službe Džim Švarber.

Reuters
U požarima je nekoliko vatrogasaca teško povređeno

Vatrogasci su u subotu namerno ostavili male požare u čuvenom području džinovskih sekvoja u Kraljevskom kanjonu, kako bi se uklanjanjem vegetacije, one zaštitile od vatre, kazao je on, dodajući da su džinovske sekvoje i same prirodno otporne na plamen.

Više od 2.900 vatrogasaca bilo je u prvoj liniji borbe sa vatrom.

Prema rangu, Čupavi je najveći aktivni požar u Kaliforniji, koji je spalio površinu na 52 hektara.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.09.2015. 15:11
Bog sve vidi,samo sto kazna ne pogodi uvek one koje bi trebalo kazniti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online