Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 08.09.2015.
02:11
B. Božin - Vesti A

Amerika kriva za izbeglice

Zamenici šefa frakcije nemačke partije Levice, Sara Vagenkneht i Ditmar Barš, prozvali su Ameriku kao jednog od vodećih, ako ne i glavnog krivca za aktuelnu izbegličku krizu u Evropi.

Luka Pirej: Izbeglice stižu brodom sa Lezbosa

- Zapadne države, pod vođstvom SAD, su destabilizovale čitave regione, pri čemu su, između ostalog, učinili mogućim terorističke organizacije i instrumentalizovali ih, stoji u jednom papiru dvoje političara, koji treba da bude predočen frakciji njihove stranke.

- Ubilačke bande, poput Islamske države, indirektno se podržavaju i neometano snabdevaju novcem i oružjem od zemalja s kojima Nemačka održava veze. Milioni ljudi su na taj način izloženi brutalnim građanskim ratovima, pišu visoki funkcioneri Levice.

Razvojna pomoć

U ovom dokumentu Vagenknehtova i Barš, kako piše "Špigel", zahtevaju da se kao mera za savladavanje uzroka izbegličke krize podigne nemački doprinos u Svetskom programu za hranu i poveća razvojna pomoć za 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Vagenknehtova je tražila od nemačke vlade da od Vašingtona izdejstvuje finansijsku pomoć oko izbegličke krize.

- Kada bi savezna vlada imala bar minimum hrabrosti, ona bi morala da od SAD, kao glavnog krivca za izbegličku tragediju, zatraži bar da učestvuju u troškovima, insistira ova levičarka. Osim toga, "konsekventno se mora prekinuti sa nemačkim izvozom naoružanja i ratnim avanturama Bundesvera". Ona inače važi za jednog od najoštrijih kritičara vojne intervencije u Siriji.

Maduro: Vašington stvara haos

I predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužuje SAD za izbegličku krizu i navodi da su Amerikanci izazvali katastrofu zbog koje strada Evropa koja sada mora da primi na hiljade imigranata, a da evropske zemlje ne umeju da se snađu u toj situaciji."SAD su na prevaru organizovale invaziju na Irak - na kolevku civilizacije, i uništili ga do temelja" - naglašava Maduro. On ocenjuje da je Irak doslovno "razlomljen" na hiljadu delova i da je poprište terorizma najokrutnije vrste. "Ko je bombardovao Libiju? Ko je odgovoran za smrt više od 100.000 Libijaca", pita Maduro. On navodi da SAD bombarduju Siriju i da finansiraju teroriste koji žele da unište tu zemlju. "SAD su stvorile katastrofu i haos, a sada žele haos i u drugim delovima sveta", poručuje predsednik Venecuele.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.09.2015. 13:29
Ovo je jedna od najlepsih vesti za Srbiju u poslednje vreme . Biti tranzitna ruta ili "tampon zona" migrantima je za oporavak drzave izuzetana stvar tj. "biznis" . U istoj situaciji su svojevremeno bile Madjarska , Slovacka , Ceska , Slovenija i donekle Hrvatska samo sto nisu bili isti migranti (- govorim o srednjoevropskoj ruti - a to su bili Kinezi, Filipinci , Eritrejci , Etiopljani , Avganistanci , Iracani ......a ovdasnji ultra desnicari tih zemalja uopste se nisu bunili , kao danas !? ) . To je te zemlje oporavilo . Garantujem da su se ovdasnjom situacijom do sada u Srbiji mnogi "oparili" - ... brale , da li ste vi svesni koji je to "lanac" profita !!! ??? .... (fizicka lica , prenocista , prevoznici , gastronomija , prodavnice , turisticke agencije , zeljeznica , benzinske pumpe , granicni organi , policija ..... ko sve tu ne uzima "danak" !? ) . Srbija skute treba ljubbiti EU (ili kako rusofili zakljucuju , Amerika je za sve kriva - u tom slucaju i njoj ) zato sto ruta neide preko Bugarske i Rumunije , a nimalo nije slucajno da ide iskljucivo preko Grcke : - kako drugacije napuniti novcanik "obicnog Grka" (posle "kreditno politickog picvajsa" ) i donekle obezbediti socijalni mir . Rekoh , ovo je super vest za Srbiju !!! Srbi molite se Bogu da sto vise migranata prodje kroz nasu zemlju !!! Migranti su kao turisti : - dolaze , ostavljaju novac i odlaze - nista lepse i lakse
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online