Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.08.2015.
01:33
Z. Mirković - Vesti A

Kerkezu oprostili pretnje Vučiću

Pokrajinski sud u Salcburgu oslobodio je Gorana Kerkeza optužbi za pretnje smrću srpskom premijeru Aleksandru Vučiću. Kerkez, koji je nastanjen u Salcburgu, na svom Fejsbuk profilu je uputio pretnje srpskom premijeru nakon čega je pozvan na saslušanje u policiju.

A. Čukić
Priznao da je pretio: Fejsbuk profil Gorana Kerkeza

Sudija Daniela Meniuk-Prosinger, kako je potvrđeno "Vestima" u Sudu u Salcburgu, donela je oslobađajuću presudu. U presudi stoji da se Kerkez oslobađa optužbi koje je tužilaštvo u Salcburgu podiglo 7. aprila ove godine, zbog pomenutih pretnji, koje je Kerkez uputio Vučiću kako bi ga zastrašio ili uznemirio u vezi s Radomirom Počučom, srpskog dobrovoljca, u redovima proruskih snaga na istoku Ukrajine, a kome su srpske vlasti tada pretile hapšenjem.

Sud podseća da je Kerkez na Fejsbuku napisao da "Crna ruka informiše javnost da je pokrenula javni lov na premijera sa ciljem fizičke likvidacije zbog izdaje", ali u obrazloženju presude se navodi da ne postoje dokazi o krivici. Presuda je postala pravosnažna 8. jula.
Na pretnje, na koje je ukazao Beograd, austrijske vlasti su odmah reagovale i saslušale Kerkeza samo par dana nakon što je postavio poruku na svom Fejsbuk profilu.

- Beograd je intervenisao odmah posle mog poslednjeg vređanja Vučica i Stefanovića u roku od sat vremena. Već sam davao izjavu policiji. Objasnio sam da sporni post nisam postavio na svoj profil, već na Počučin s namerom da ljudima skrenem pažnju da je žrtva srpske BIA koja želi njegovo izručenje Srbiji jer se zamerio Vučiću - napisao je tada Kerkez na svom Fejsbuk profilu.

Hteli da me proglase ludim!

"U Klagenfurtu 2004. išao sam na regrutaciju s obzirom da sam austrijski državljanin i u 33. godini života sam ponovo proglašen sposobnim, ali sam oslobođen služenja vojske jer sam služio JNA! Nakon pokušaja države da me proglase ludim 2008. godine, ja sam 2009. položio kurs za 'bodigarda' jer sam imao tada strah da će ponovo pokušati da me penzionišu", tvrdi Kerkez.

- Policajac se smejao skoro celo vreme, ne znam da li će doći do suđenja, ali, ako dođe, osramotiću i Vučića i austrijsko pravosuđe. Vučića kao izdajnika i zaštitnika kriminalaca tajkuna, a Austrijance zbog dugogodišnjeg kršenja mojih osnovnih ljudskih prava. Godinama se borim s njihovim kriminalnim i zločinačkim pravosuđem koje krije istinu o švercu oružja iz 1991. u koje je bila upetljana tadašnja austrijska služba bezbednosti i država. Poznat je i moj slučaj sa obaranjem vlade Alfreda Guzenbauera, ali i mnoge druge korupcionaške afere, na koje sam ukazivao i podneo krivične prijave. One skupljaju prašinu u fiokama tužilaštva - pisao je posle saslušanja u policiji Goran Kerkez.

Sve političare i tajkune pohapsiti

- Vučić mi je ukazao neviđenu čast jer sam na ovaj način došao u priliku da se borim i objavim istinu (zločin protiv mira) širokim narodnim masama i napokon ukažem na značaj objavljivanja istine i raskrinkavanja lažne demokratije i političara. Demokratiju treba ukinuti, a sve političare i tajkune pohapsiti, imovinu konfiskovati - pisao je na Fejsbuku Goran Kerkez.

On je dalje na Fejsbuku nastavio da preti ističući kako neće odustati dok im se ne napije krvi.

- Obraz mi je čist, a duša slobodna! S obzirom da se radi o velikim kriminalcima i zločincima sve je moguće, pokušaće verovatno da mi obore profil što je lako izvodljivo s obzirom na moje osnovno znanje upotrebe ove kutije, moguće je da opet pokušaju da me proglase ludim, jer je država to već pokušala na prevaru 2008. ali sam ukapirao na vreme i izvukao obraz - naveo je Kerkez i naglašava da nikada nikoga nije povredio osim u samoodbrani i da nije naoružan!

Na kraju podužeg teksta na Fejsbuku Kerkez kaže da sve to piše "zbog lopova novinara i medijskog mraka u kojem živimo i mogućnosti da mi opet nešto napakuju".

- Imao sam pravo da mi policija da kopiju izjave posle saslušanja, ali nisam je dobio jer su znali da bi opet sve skenirao i objavio!" - podvukao je Kerkez i zaključio da "treba pod hitno da se izvrši genocid nad novinarima u Srbiji jer uspešno godinama kriju istinu, zajedno sa srpskim političarima iz vlasti i opozicije"

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online