Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.07.2015.
10:38
Tanjug A

Malezija: Olupina gotovo sigurno pripada MH370

Zamenik malezijskog ministra saobraćaja Abdul Aziz Kapravi izjavio je danas da je "gotovo siguran" da deo olupine pronađen na obali ostrva Reinion u Indijskom okeanu pripada nestalom boingu 777 "Malezija erlajnsa", koji je nestao u martu prošle godine.

Reuters
Pronađeni ostaci malezijskog aviona
- Gotovo je sigurno da pronađeni deo krila aviona pripada boingu 777. To mi je rekao naš glavni istražitelj - rekao je Kapravi novinarima, a preneo Rojters.
 
Istražitelji avionskih nesreća zaputili su se danas prema Reinionu kako bi utvrdili da li deo olupine aviona pronađen na obali te francuske ostrvske teritorije pripadaju nestalom avionu "Malezija erlajnsa" na letu MH370.
 
Dva metra dugački deo olupine, za koji se čini da je deo krila aviona, pronašli su juče ljudi koji su čistili jednu plažu na Reinionu.
 
To otkriće je podstaklo nade u Maleziji i širom sveta da bi mogla da bude rešena jedna od najvećih misterija u sektoru avijacije, misterija nestanka malezijskog boinga 777 u martu 2014. godine.
 
Avion na letu MH370, koji je putovao od Kuala Lumpura za Peking sa 239 putnika i članova posade, nestao je noću iznad Južnog kineskog mora, pošto je neobjašnjivo skrenuo sa zacrtane rute prema severu.
 
Vlasti veruju da je on pao iznad Indijskog okeana, ali do sada nisu bili pronađeni nikakvi fizički dokazi za to.
Reuters
I Amerikanci potvrdili: Reč je o "boingu"

Američki istražitelji potvrđuju: Nađen deo krila boinga 777

Istražitelji vazduhoplovne bezbednosti "veoma su uvereni" da je na zapadu Indijskog okeana nađen deo krila koji je jedinstven za "boing 777", kakav je bio avion kompanije Malezija erlajns koji je nestao prošle godine.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je da su istražitelji utvrdili da je nađen deo krila (flaperon) modela 777.

S obzirom na to da nije nestao nijedan drugi avion tog tipa, i ako se potvrdi da nađeni deo pripada tom modelu, biće gotovo sigurno da je on sa nestalog malezijskog aviona MH370.

To bi dokazalo uverenja, zasnovana na satelitskim podacima, da je avion skrenuo južno pošto je prekinuo komunikacije, i otklonilo sumnje da je skrenuo severno ili da je negde sleteo pošto je otet.

Nađeni deo bi mogao da pomogne istražiteljima da utvrde kako se avion srušio, ali verovatno neće biti od pomoći u nalaženju olupine, s obzirom na jake okeanske struje i dug period od njegovog nestanka.

Američki istražitelji su do svojih zaključaka došli na osnovu fotografije olupine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online