Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 28.06.2015.
15:29
blic.rs A

Rusija u UN podnosi svoju rezoluciju o BiH

Misija Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama u ponedeljak će u Savetu bezbednosti UN podneti predlog rezolucije o Bosni i Hercegovini, saznaje "Blic". Ovo je ruski odgovor na rezoluciju o Srebrenici, koju je Savetu bezbednosti na usvajanje predložila Velika Britanija uz podršku još dve stalne članice, SAD i Francuske, a kojoj se usprotivila Vlada Srbije.

Tanjug
Ruska rezolucija odgovor na britansku "antisrpsku"

Prema saznanjima iz diplomatskih izvora, u ruskoj rezoluciji se ne navodi poimence Srebrenica niti bilo koji drugi zločin, već se osuđuju svi ratni zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije devedesetih godina. Rusija, takođe, u dokumentu insistira na poštovanju Dejtonskog sporazuma za BiH, kao i na pomirenju među narodima i saradnji država regiona.

Vlada u Moskvi smatra, objašnjavaju sagovornici "Blica", da ovakav dokument mnogo više odgovara raspravi o stanju u Bosni i Hercegovini, koja će se 7. jula voditi u SB UN, od rezolucije koja bi se bavila bilo kojim pojedinačnim zločinom, pa i srebreničkim.

Takođe, kao što je izjavio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, Rusi veruju da je predlog Velike Britanije "antisrpski" i da će, umesto smirivanja, doprineti rastu tenzija u regionu i njegovoj destabilizaciji. Sa sličnim ocenama izašla je i Vlada Srbije, čiji je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pre desetak dana razgovarao s Lavrovim o situaciji u SB UN.

Konsultacije među zemljama članicama Saveta bezbednosti o predlozima Rusije i Velike Britanije počeće praktično odmah, ali će biti finalizovane od 1. jula, kada predsedavanje tim telom preuzima Novi Zeland.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.06.2015. 17:56
Britanska rezolucija ima cilj da se jos vise raspiri mrznja medju narodima bivse YU.Ako neka budala misli da su im ebglezi ili nijemci pa i francuzi prijatelji onda je budala na kvadrat.U politici nema ljubavi postoje samo interesi dokazano kroz istoriju.Da skratim,rezolucija je smisljena kako bi se povecale tencije zbog Turskog toka.Toga su svjesni i Rusi pa zato prosiruju svoju rezoluciju na cijeli Balkan , a koja bi trebala imati smirujuci i relaksirajuci efekat za balkanske majmune koji su sebi utuvili u glavu da imaju prijatelje na zapadu.Mogao bih jos ..ali ostavljam da mucnete svojom glavom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online