Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 25.06.2015.
17:59
Tanjug A

Orban o migrantima: Imamo srce, ali imamo i mozak

"Mađarska ne može da primi više migranata" izjavio je u Briselu mađarski premijer Viktor Orban i istakao da migrante treba "izvoziti pre nego uvoziti u Mađarsku."

Reuters
Mađarska neće moliti za novac: Viktor Orban

Osim toga, Orban je pred samit Evropske unije na temu migracije naveo da je Mađarska protiv uvođenja evropskih kvota za migrante, dodajući da prijem migranata treba da bude dobrovoljan.

Izbeglicama treba pomoći "u ime hrišćanskog milosrđa", ali Mađarska mora da zaštiti svoje građane od ekonomskih migranata koji dolaze sa nadom u bolji život, istakao je Orban.

- Mi smo ljudi sa srcem, ali imamo i mozak, takođe, i to dvoje treba da budu u ravnoteži - rekao je Orban.

- Moramo da budemo trezveni i ne smemo da podlegnemo iskušenju lepih reči ili saosećanja - dodao je mađarski premijer.

Osvrćući se na činjenicu da je priliv ilegalnih migranata veći u Mađarskoj nego u Italiji ili Grčkoj, Orban je rekao da je "tim dvema državama dato 160 miliona evra (za ublažavanje problema izbeglica) dok je Mađarska primila 1,5 miliona".

- Ali mi nećemo moliti za novac. Ukoliko nam (novac) bude ponuđen, mi ćemo ga prihvatiti...ali ukoliko on ne stigne, mi ćemo braniti naše granice u svakom slučaju - kazao je Orban.

Mađarski premijer je, takođe, rekao da očekuje da se sadašnji priliv migranata nastavi u budućnosti, ocenjujući da ta tendencija nije podstaknuta "privremenom krizom" na Bliskom istoku.

Sistem socijalnih davanja u Evropi, posebno u Nemačkoj, smatra Orban, nastaviće da privlači milione u narednim godinama.

- Postoji samo jedno rešenje. Svaka (država) treba da zaštiti svoje granice. Ukoliko pomoć dođe, uradićemo to zajedno, u protivnom svaka država je sama za sebe. Granice moraju da budu zaštićene - dodao je Orban.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.06.2015. 18:18
Ima se može se-al ne mozak već podrška zapada da im dodje njihov nuzproizvod_azilanti izbeglice.
Četvrtak 25.06.2015. 18:30
Haso i Huso izbeglice u Nemackoj. Hodaju Berlinom mrtvi gladni, i na kraju udju u jedan restoran da pojedu neshto. Dolazi konobar i pita ih: - "Bite?" A Haso ce: - "Sudzuk, sudzuk bolan, znas ba okruglo dugacko, pece se na skari", konobar ga bledo gleda: - "Niht foshten." Vidi Huso nema vajde od objasnjavanja pa kaze Hasi: - "Izvadi onu stvar bolan Haso, pa ce se sjetiti valjda sta je sudzuk." - "Ne mogu, sramota me je." - "Ma daj umiremo gladni bolan..." Izvadi Haso, pokaza konobaru (onu stvar) tek ce konobar: - "A, foshten, foshten", i stvarno za deset minuta stigoshe dve porcije sudzuka. Sutra dan dolaze oni u istu kafanu u isto vreme, kad ono drugi konobar. Ponovo haso objasnjava konobaru, ali ovaj opet nikako ne razume: - "Ma sudzuk bolan, ovdje smo jeli jucer, okruglo dugacko, pece se na skari. Nista. Nista Haso, morat ces ga ponovo vadit bolan." - "E vala vadi ga ti danas, ja sam ga vadio juce, i ne mogu ubi me sramota." - "Ma vadi ga bolan, jer ako ga ja budem vadio donece nam cevapcice."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online