Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.06.2015.
11:22 >> 13:21h
Tanjug A

Potop u Tbilisiju, lavovi, tigrovi i vukovi pobegli iz zoo vrta

Broj žrtava u nevremenu praćenom poplavama protekle noći u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, povećan je na 11. Spasilačke službe pronašle su telo jedne žrtve, koja je kako se smatra saradnik službe za vanredne situacije, mediji su javili da je na području potopljenog Zoološkog vrta pronađeno tri beživotna tela, a gradonačelnik Tbilisija David Narmanija saopštio je prethodno da je poginulo sedam osoba. Među žrtvama stihije su žitelji potopljenih kuća, jedan spasilac i dvoje saradnika Zoološkog vrta.

- Prema postojećim podacima, poginulo je sedam ljudi, mada se podaci još preciziraju - rekao je Narmanija novinarima, dodajući da će do kraja dana posebni timovi utvrditi nastalu štetu.

Tbilisi je u noći na nedelju pogodilo nevreme sa gradom i snažnim vetrom i obilnim padavinama, u kojoj su potopljene kuće i zgrade, oštećeni pute, infrastruktura. Kiša u Tbilisiju i na periferiji potopila dvorišta i prizemlja više od stotinu privatnih kuća, podzemne prolaze i trgove.

Takođe, izlila se reka Vera, zvog čega je potopljen deo zoološkog vrta u Tbilisiju. Neke životinje su se udavile a još nekoliko - uključujući tigrove i medvede, pobeglo je.

Tbilisiju. Načelnica službe za odnose s javnošću Zoo vrta Mzija Šarašidze, potvrdila je da je poginula jedna radnica, koja je radila 25 godina u toj ustanovi, a pre dve sedmice je bila izgubila ruku u napadu tigra. Ona je život izgubila sinoć, spasavajući životinje.

Ranije je saopšteno da su specijalne službe i policija pokrenuli potragu za 32 odbegle opasne životinje.

Spasilački timovi pronašli su i spasili veći deo odbeglih životinja, deo se utopio, a jedan broj morao je biti likvidiran zbog agresivnosti. Agencije navode da je usmrćeno do 20 vukova, osam lavova, nekoliko tigrova i jaugara a da je od 17 pingvina ostalo tri. Spasile su se, uglavnom, životinje koje su bile smeštene na višim nivoima teritorije Zoo-vrta.

Uprava Zoo-vrta pozvala je žitelje Tbilisija da hitno jave o divljim životinjama koje su na ulici, a spasilačke službe zamolila da izbegavaju njihovu likvidaciju.

Korisnici "Fejsbuka" pišu da se iz oblasti Zoo-vrta čuju krici i pucnjava, a objavljuju i fotografije nilskog konja, lava i krokodila na ulicama, prenose mediji.

Vlasti su pozvale žitelje Tbilisija da ne napuštaju kuće dok sve životinje ne budu pronađene.

Agencije izveštavaju da su na teritoriji zoološkog vrta pronađena tri beživotna tela, od kojih su dvoje radnici, dok treća osoba još nije identifikovana. Ranije je iz uprave zoološkog vrta saopšteno o tri nestala radnika.

Po nalogu gruzijskog premijera Iraklija Garibašvilija, radi otklanjanja posledica nepogode formiran je Štab za vanredne situacije, u kom su predstavnici MUP, gradonačelnika i gradskih rejonskih vlasti. Spasioci i gruzijski vojnici spasili su desetine ljudi, od kojih je deset smešteno u bolnice.

Garibašvili je rekoa da je situacija veoma ozbiljna ali da vlasti u potpunosti kontrolišu situaciju. Premijer Gruzije je, takođe, obećao da će pomoći postradalima.

U nevremenu je oštećena elektrodistributivna mreža, tako da je u dva rajona grada bez struje oko 22.000 potrošača. Spasioci i gruzijski vojnici spasili su desetine ljudi, od kojih je deset smešteno u bolnice.

Garibašvili je rekao da je naneta ogromna šteta gradu i žiteljima Tbilisija i da će biti potrebno dosta vremena da se u potpunosti otklone posledice nevremena a glavni grad vrati na normalno funkcionisanje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online