Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 07.04.2015.
11:19
Tanjug A

Sivo more, kiša i olovno nebo za nemačku "Gvozdenu lejdi"

Nemački kancelar Angela Merkel i ove vaskršnje praznike provodi na italijanskom ostvru Iskija, gde, po tradiciji, odlazi sa mužem, piše nemačka štampa, navodeći da je nemačkog kancelara na ostvru dočekalo olovno nebo i sivo more.

Tanjug/AP
Ko bi rekao da je najmoćnija žena sveta: Angela Merkel odmara kao milioni drugih nemačkih turista

Merkelova na ovom odmoru ima jače i nemačko i italijansko obezbeđenje nego proteklih godina, prenosi nemačka štampa pisanje italijanskog lista "Il Mattino".

Štampa prenosi da je ovaj put zabeležen i kratki "trenutak užasa" kada je u jednoj luci, nekoliko minuta pre njenog dolaska, otkriven auto sa sedam boca sa gasom, koji su zatim, ljudi iz komanda za uklanjanje bombi odvezli.

Merkelova se ove godine, kako nemački mediji prenose pisanje italijanske štampe, neće sastati sa gradskim ocima, pošto je gradonačlenik Iskije, koga Merkelova već godinama poznaje, pre nekoliko dana uhapšen zbog sumnji na korupciju.

Tabliod "Bild" piše da je ona i na odmoru "bos" i objavljuje fotografiju u šetni sa mužem i pri tom Merkelova nosi kačket firme "Hugo Bos".

 Merkelova se posle kriznog samita o Ukrajini, grčkoj finansijskoj krizi i tragediji aviona "Džermanvings" odmara sa mužem na ostrvo Iskija, gde odlazi poslednjih 15 godina.

Ona je na početku odmora, u sobotu, u blizini Napulja posetila aerheološko nalazište Vila San Marko, Vila Ariana i Herculaneum, dok je proteklih godina posećivala i Pompeje, prenose mediji. Merkelova je od subote sa svojim mužem u malom hotelu Miramar, smeštenom na stenema sela Sant Angelo.

Tanjug/AP
Angela zna i da prifitira od svojih odmora: Njene fotografije su pravo blago u predizbornoj kampanji

Kada je reč o Merkelovoj i njenim odmorima, ona je poznata po tome što se odmara, na isti način kao i milioni Nemaca i što ne ide na skupe jahte bogataša niti ekskluzivne vile.

Merkelova je znala da dobro profitirala od svojih odmora, poput jednog uskršnjeg odmora, takođe ostrvu Iskija, kada su je paparaci uslikali, kranje prirodno i opušteno u šetnji s mužem, njegovim sinom iz prvog braka i njegovom decom.

Paparaco-fogotrafije Merkelove sa njenog porodičnog odmora su "čisto zlato" u izbornoj borbi, tvrdio je tada, 2013. godine, pred nemačke savezne izbore, ekspert za medije i medijski savetnik Mihael Špreng, naglasivši da one signalizuju da se najjača žena sveta na odmoru ponaša kao i svaka druga.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.04.2015. 18:30
Kad se ona pojavilaa i sunčano nebo nad Italijom se namrštilo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online