Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 05.04.2015.
08:14
B. Božin - Vesti A

Svedoci umiru kao na traci

Neonacisti Uve Mundlos i Uve Benhart, koji su navodno izvršili samoubistvo u svom kamping-autu da ne bi bili uhvaćeni, kao i kompanjonka Beate Čepe koja je tada uhapšena, optuženi su za ubistva deset ljudi, devet migrantskog porekla i nemačke policajke Mišel Kizeveter između 2000. i 2007. godine.

Tanjug/AP
Ovaj simbol i dalje veoma živ u Nemačkoj

U sudnici u Minhenu vodi se proces protiv Čepeove, jedine žive članice ovog trija zločinaca organizovanih u tajnu terorističku organizaciju Nacionalsocijalističko podzemlje (NSU). Suđenje se oteže već godinama, a dodatno ga otežava činjenica da jedan za drugim misteriozno umiru ključni svedoci, i to neposredno pre nego što daju zvanične izjave, piše list "Bild".

Tako je prošle godine u septembru pod zagonetnim okolnostima umro povratnik iz naci miljea Florijan H. Na dan smrti H. je trebalo da bude saslušan u vezi ubistva policajke Kizeveter (2007. godine) jer je on navodno znao ko je ubica. Međutim, samo osam sati pred saslušanje ključni svedok je izgoreo u svom pežou na parkingu, u mestu Vazen. Prethodno su mu danima pretili desni ekstremisti, izjavili su policiji njegovi roditelji.

Druga misterija u vezi s ovim slučajem jeste zašto istraga u Štutgartu nije tražila da se provere pozivi sa mobilnog telefona Florijana H. Tužilac Stefan Bil izjavio je da nije imao nikakvih činjenica koje bi ukazivale da je to potrebno.

Velika tajna je i kako je istraga došla do zaključka da se 19-godišnji Florijan H. ubio zbog ljubavnih problema, a da njegova devojka nikad nije saslušana!

Smrt Melise M. (20), bivše devojke Florijana H. i jednog od najvažnijih svedoka u procesu protiv Čepeove, takođe je zagonetka. Prva obdukcija je pokazala da je umrla od embolije pluća, ali još uvek se rade analize kako bi se proverilo da li je možda otrovana. Zbog straha za život, Melisa je svoju izjavu dala bez prisustva javnosti, parlamentarnoj komisiji pokrajine Baden Virtemberg. Tada je rekla da joj nepoznata lica prete.

Smrt "zaštićenog" Tomasa R.

Svedok broj tri zvao se Tomas R. i ubacila ga je u redove neonacista služba državne bezbednosti s šifrovanim imenom Koreli. On je prestao sa špijuniranjem 2012. godine i nalazio se u programu zaštite svedoka. Međutim, u aprilu prošle godine je pronađen mrtav u svom stanu u Paderbornu. Oficijelna verzija glasi da je umro od "šećernog šoka", kako je utvrdila hemijsko-toksikološka analiza. Tomas R. imao je 39 godina i nikad nije bolovao od šećerne bolesti.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.04.2015. 09:08
Вучић : " Немачка је велики пријатељ и савезник Србије ".Фашиизам у Србију је ушо 5. октобра 2000.год.
Nedelja 05.04.2015. 09:41
Ko je to od vas novinara bio na sahrani dosticnih osoba ? S sigurnoscu mozes napisati kad vidis , dakle , sve je ovo pod velom tajne !!?
Nedelja 05.04.2015. 13:34
Iako vecina Njemaca ,bar na rijecima, osudjuje hitlera i na/ci/sticku proslost , tesko je zamisliti da su oni u tom stavu jedinstveni. Ako je bar 90% Njemaca potpalo pod na/ci histeriju i podrzavali su hitlera malte ne 100% onda je i logicno da ti zasadi proslosti pruzaju svoje pipke i danas. Svjedoci smo da se baba merkel pogordila i da djeli lekcije citavoj Evropi, pa i samoj Rusiji, iz podrucja ljucki prava i pravednosti. Bezosjecajna baba je zaboravila ko su joj preci i ko je naj zasluzniji za slamanje toga zla. Ili mozda nije zaboravila.?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online