Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Nedelja 22.03.2015.
11:08
b92.net A

Snimak uhapšenog Počuče: Berić mu preti streljanjem

Nekadašnjem voditelju i portparolu Protivterorističke jedinice Radomiru Počuču, koji je pristupio proruskim borcima u Ukrajini i koji je zarobljen, na osnovu dokaza preti streljanje. To mu je rekao Dejan Berić, srpski dobrovoljac na ratištu u istočnoj Ukrajini, koji je objavio snimak uhapšenog Radomira Počuče i uhapšenog Vladimira Stanića, a kojeg je Počuča, navodno, trebalo da likvidira.

youtube.com
Radomir Počuča i Vlado Stanić sa lisicama na rukama odgovoraju na pitanja Dejana Berića

Radomir Počuča i Vlado Stanić navodno su uhapšeni u Donjecku pod optužbom da su planirali atentat na dvojicu Srba - Dejana Berića i Dejana Vujića.

Na objavljenom snimku Berić ispituje Počuču i Stanića, koji govore o svom dolasku u Ukrajinu i optužbama koje im se stavljaju na teret. Počuča kaže da želi da se objave svi dokazi o njegovom hapšenju i da je došao sa časnim namerama u LNR. Ispričao je hronologiju od svog dolaska u jedinicu Francuza srpskog porekla, Nikole Perovića i stvaranja takozvanog Srpskog husarskog puka.

Za taj puk, Počuča kaže, da je vladala nedisciplina i samovolja, kao i da je većina ljudi bila bez borbenog iskustva. Počuča je rekao da je pre hapšenja planirao da ode iz Novorusije razočaran svađama među Srbima. Rekao je da je kriv samo zbog toga što je verovao ljudima i ni za šta više.

Prema njegovim tvrdnjama komandant njihove grupe je bio izvesni Dragon čije je uklanjanje, ali ne i likvidaciju, Goran Gerovac naručio. Počuča je ponovio da nije bila naređena bilo čija likvidacija i naglašava da očekuje suđenje na osnovu dokaza.

Stanić na snimku govori da je došao "sa pričom Gorana Gerovca da skloni Dejana Berića, odnosno Dekija Snajpera i kapetana Srpskog husarskog puka". Na pitanje Berića šta je mislio pod tim "skloniti", Stanić je odgovorio da je trebalo da ih likvidiraju, da bi oni preuzeli puk.

Stanić je ponovio da je samo Gerovac zahtevao likvidaciju dvojice Srba, kao i da niko iz Srbije nije umešan u to, i optužio ga je za laž i manipulaciju.

On je priznao da je u Ukrajinu doputovao sa falsifikovanim srpskim pasošem. Dodao je da se kaje i da mu je žao.

Berić pred kraj snimka kaže da ne želi da se Srbima tamo bilo šta loše desi i naglasio je da ih Rusi nisu ispitivali samo zato što jako loše govore ruski, kao i da se nada da će ih "samo isporučiti negde, a ne ono što su planirali". Berić je u jednom momentu upitao Počuču da li zna šta sleduje onima koji napuste front. Počuča odgovara da zna.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.03.2015. 11:23
Nije dzabe neko davno zapisao "CCCC - samo sloga... " video je koliko su Srbi slozni. Jednostavno sramota!
Nedelja 22.03.2015. 11:29
Jajare. Igrali se malo rata i pozirali za Fb. Eto, to su vam te junačine koje ste dizali u nebesa zadnjih nekoliko meseci.
Nedelja 22.03.2015. 12:46
E sada da je i neko planirao da ide u Donbas odustaće od toga... Taj Dejan snajperista je umišljeni Vasilij Zajcev ili Simo Hejhe je obična vucibatina i ovako snimanje je sramno.. naravno da se neće objaviti bilo šta što je protiv umišljenog snajperiste.. uglavnom bruka nad brukama..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online