Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.03.2015.
22:10
K. Marković - Vesti A

Na svakom koraku tuga i suze za Mašom

Gotovo istovremeno dok je policija saslušavala Šona Prajsa, osumnjičenog za ubistvo Maše Vukotić, na mestu tragedije u Donkasteru, od školske drugarice i poznanice opraštali su se njeni drugari, komšije, kao i članovi srpske zajednice pristigli i iz udaljenih delova Melburna.

K. Marković
Tuga za Mašom: Na mesto ubistva pristižu članovi srpske zajednice iz svih krajeva Melburna

U četvrtak, tačno u sedam uveče, dva dana posle Mašine smrti, na mestu zločina ponovo se okupio veliki broj ljudi. Izuzetno tužna scena, u najvećoj tišini, uz suze, držeći se za ruke, Mašini drugari sa roditeljima, odavali su poštu drugarici. Među njima su bili i članovi srpske zajednice.

Grupe ljudi se neprekidno smenjuju, broj buketa prelepog cveće se uvećava, kao i broj poruka, ostavljenih plišanih meda, ali ni to nije dovoljno da pokaže koliku je tugu ubica zadao zajednici Donkastera, Melburna i šire.

K. Marković
Neutešni: Mašini drugari

U obližnjoj ulici od mesta nesreće, gde je živela Maša, saznajemo, dolaze porodični prijatelji i poznanici kako bi izrazili dužno poštovanje familijama Vukotić i Čelebić.

- Ovo je strašno. Od sinoć (sreda) kada sam čula za stravičnu tragediju u velikom sam šoku. Ne mogu da dišem od bola. Poznavala sam porodicu, veoma mi je teško - gušeći se u suzama rekla nam je Dragica Marić, koja je na mesto tragedija došla sa kćerkom Snežanom i unukom Ninom.

- Ovo je neopisiva tragedija, nemam reči. Poznajemo porodicu, teško nam je svima. Ni sa čim nije zaslužila da ovako bude okončan njen mladi život. Ovde smo došli da se oprostimo od naše Maše - rekla nam je uplakana Snežana Marković.

Rade Vlajić je došao da se od Maše Vukotić oprosti sa suprugom i sinom.

K. Marković
Dragica Marić, Nina Marković, Snežana Marković, Rade Vlajić. Miljana Vlajić


- Sve nas u zajednici je pogodila ova tragedija, uznemireni smo. Potpuno bespotrebno je izgubljen jedan mladi život. Došli smo da večeras Maša ne bude sama. Došli smo da živimo u Melburnu, da nam deca budu bezbedna i srećna, a onda se desi ovo. Svi smo u mislima sa porodicom ubijene Maše.

Pošta žrtvi

- Svi smo pogođeni teškom tugom. Nisam poznavao porodicu, došli smo da odamo dužno poštovanje maloj Maši. Ubijena je pre dva dana, ubica je čujemo uhapšen, nadamo se da će sud odraditi svoj posao - rekao nam je Milan Đukić.

Mirjana Kurbalija došla je iz Istočnog Bentlija, položila je cveće i odala poštu srpskoj tinejdžerki.

K. Marković
Poruke i cveće za Mašu

- Kao i svi saznala sam o tragediji preko medija. Ovo je strašno odjeknulo među svima, pa tako i među našim ljudima. Došla sam da odam poštu detetu i zamolim Boga da zaštiti sve nas. Živimo u obećanoj zemlji, a dešavaju nam se ovakve stvari. Stvarno nemam reči, teško mi je i pogođena sam tugom. Nesreća izgleda vreba na svakom koraku. Eto, uhapsili su ubicu, ali kakva je to satisfakcija za njene roditelje, njima ništa neće vratiti njihovo predivno dete - rekla nam je Mirjana Kurbalija.

Srce htelo da pukne

Majka jednog učenika koji je došao da se oprosti od Maše želela je da čitavoj srpskoj zajednici prenesemo njeno saučešće.
- Poreklom sam Italijanka, znam koliko vam je teško, živim u Donkasteru i odlazim u lokalnu katoličku crkvu. Došli smo da se oprostimo od devojčice, nisam je lično poznavala, ali ovo je najmanje što smo mogli da učinimo. Kada sam na TV videla neutešnog oca, srce je i meni htelo da pukne. Neka vas sve koji ste došli Gospod blagoslovi - rekla je naša sagovornica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online