Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 08.03.2015.
10:56
BBC, Tanjug, B92 A

Godinu dana misterije MH370: Recite nam istinu!

Na godišnjicu misterioznog nestanka aviona na letu MH370, zvaničnici Australije i Malezije ne odustaju od potrage, prenosi BBC.

Porodice 239 putnika i članova posade nestalog aviona “Malezija erlajnsa“ organizovali su niz ceremonija u kojima su izrazili nadu da će tobiti odgovor šta se dogodilo sa avionom.

Malezijski avion je leteo iz Kuale Lumpur u Peking kada je nestao. Nijedan trag nije pronađen.

U Kuala Lumpuru će kasnije tokom dana takođe biti obeležena godišnjica nestanka aviona, u organizaciji grupe "Vojs 370", koja okuplja rođake žrtava, a malezijska vlada će takođe objaviti preliminarni izveštaj o nesreći, što je njihova obaveza prema propisima međunarodne civilne avijacije.

U izveštaju se navodi niz informacija o tehničkom stanju aviona, radarima i sistemu kontrole, koji bi mogli da daju odgovor na to šta se dogodilo sa letelicom.

Iako olupina aviona još nije pronađena, vlasti tri zemlje koje vode istragu - Australije, Malezije i Kine, ističu da su i dalje optimistični da će letelica biti pronađena na jugu Indijskog okeana, gde se smatra da se avion srušio pošto je skrenuo sa rute od Kuala Lumpura ka Pekingu.

Kineski šef diplomatije Vang Ji, iz čije je zemlje većina putnika sa leta MH370, izjavio je da će vlada u Pekingu "na svaki mogući način pomoći rođacima žrtava".

Malezijski premijer Nadžib Razak naglasio je da je njegova zemlja i dalje posvećena potrazi za avionom i izrazio nadu da će on biti pronađen.

Posvećeni daljoj istrazi

"Zajedno sa našim međunarodnim partnerima pratimo dokaze koji bi mogli da nas upute na mesto pada aviona, koliko god ih malo ima. Malezija je i dalje posvećena potrazi i nadamo se da će avion na letu MH370 biti pronađen", navodi se u u saopštenju objavljenom povodom godišnjice nestanka aviona.

Australijski premijer Toni Abot je takođe izjavio da bi potraga za avionom u južnom Indijskom okeanu, koju predvodi njegova zemlja, mogla da bude proširena ukoliko aktuelna potraga ne bude dala rezultate.

Malezijska vlada je krajem januara zvanično proglasila nestanak aviona sa leta MH370 nesrećom, a svih 239 putnika i članova posade je proglašeno mrtvima. Time je omogućeno rodbini žrtava da traže odštetu, ali je i razljutilo neke rođake koji tvrde da je prerano da se žrtve proglase mrtvima dok nema nikakvih fizičkih dokaza pada aviona.

Brodovi sa sonarnim uređajima su dosad pretražili 44 odsto od ukupno 60.000 kvadratnih kilometara mora zapadno od Australije, gde se smatra da je avion verovatno pao.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.03.2015. 17:37
Pa eno ga u americi rastavljen u delovima.Zar još niste shvatili ko vam pobi najmilije.Žao mi je al istinu nikad nećete saznati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online