Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 19.02.2015.
09:09
Z. Mirković - Vesti A

Hondros: Ne dozvoljavamo ucene

Demokratije ne dozvoljavaju da budu ucenjene, poručio je član predsedništva vladajuće grčke partije Siriza Giorgos Hondros.

Beta/AP/F. P. G.
Velika podrška za Sirizu: Ciprasove pristalice

On je, prilikom diskusije u organizaciji bečkog "Karl Rener" instituta u utorak uveče, ukazao da se "trenutno koristi stalno reč ultimatum".

Nema čuda

Po rečima Katerine Anastasiou, iz inicijative Grčka odlučuje, nije baš realno za samo tri nedelje očekivati čuda od jedne vlade.

- Mi ne dozvoljavamo da nas neko ucenjuje, niti ucenjujemo bilo koga. Za rešenje je potrebno vreme - naglasio je Hondros.

Grčka se, po njemu, danas prikazuje kao crna ovca, pri čemu Atina nije slučajno dospela do toga, već je prethodna grčka vlada prihvatila neoliberalnu doktrinu EU, što je dovelo do ove situacije: humanitarna kriza, privredu koja je štednjom osiromašena i ograničena demokratija.

Hondros podvlači da je nova vlada Aleksisa Ciprasa posle izbora počela da sprovodi ono što je najavila - zaustavljanje programa štednje, što je u Evropi izazvalo čuđenje.

- Grčka vlada ne traži nikakav novi novac, nikakve nove kredite. Evropski poreski obveznici ne smeju biti dalje opterećeni. Oni ne moraju da strahuju od loših Grka ili da će zbog propale države biti opljačkani - poručio je Hondros.

On je naglasio da je sada važno vreme kako bi se razgovaralo o tome kako bi Grčka, ali i celokupna EU, mogli izaći iz dugova.

Atina, kako je istakao, želi zajedničko rešenje, koje bi bilo od obostranog značaja.

Šider brani Grke

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Austrije (SPO), Andreas Šider, kritikovao je to što je nova grčka vlada od prvog dana izložena pritisku. "Svaka druga zemlja posle izbora dobije vreme poštede, a siroti Cipras je odmah posle izbora morao do detalja da se izjasni o svojim planovima. To nije fer, a ni razumno", kazao je Šider.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.02.2015. 09:26
Uzeli ste novac tj. d u g u j e t e 240 milijardi evra "ne vracate kredit" i sad "ne dozvoljavamo ucene" !!! To ti je kao kad nekom odobre kredit , isti pristane na sve kondicije , a posle mu krive propozicije i pravila sto nije u stanju da vrati pozajmljeno - ili jos drasticnije kriv mu direkror banke (Grcima kriva trojka - glupsoni parazitski)
Četvrtak 19.02.2015. 11:58
Portugalija, Spaniuja i Irska su svoj dug vracale po istim pravilima tj. po istom principu i uspele su . Znaci , isprobana varijanta - Nego Grci veciti paraziti !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online