Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 22.01.2015.
20:50
jutarnji.hr A

Porošenko sazvao hitan sastanak da odgovori na "rusku agresiju"

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko sazvao je sastanak sa bezbednosnim štabom kako bi se organizovao odgovor na rusku "agresiju" na istoku Ukrajine

Beta/AP/A. K.
Razmatra načine da se zaustavi agresija na istoku Ukrajine: Petro Porošenko
 

Ukrajinski lider i zvaničnici zaduženi za pitanje odbrane razgovaraće o “načinima grupisanja snaga i zaustavljanja agresije” rečeno je u službenom saopštenju.

Ukrajinska vojska objavila je u četvrtak ujutru da je napustila ključni položaj, vazduhoplovnu luku u Donjecku.

U međuvremenu, borbe u Ukrajini se zaoštravaju i vraćaju na nivo prie primirja sklopljenog ugovorom iz Minska, a u nekim slučajevima su i gore nego tada, rekao je u četvrtak glavni zapovednik NATO-a, američki general Filip Bridlov.

- Stanje na frontu nije dobro. Borbe su se zaoštrile i vratile na nivo pre mirovnog ugovora, a u nekim slučajevima je i premašuju - rekao je na konferenciji za štampu u Briselu nakon sastanka vojnog odbora Severnoatlantskog saveza.

General Bridlov je rekao da su proruske pobunjeničke snage na nekim područjima "pomerile crtu fronta na zapad”

Nije hteo da potvrdi broj ruskih vojnika, za koji se spekuliše da prelazi 9000, raspoređenih na istoku Ukrajine koji je dan ranije izneo ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

Poslednjih dana sukob u Ukrajini se ponovo rasplamsava. Barem 41 osoba je poginula u zadnja 24 sata na istoku zemlje, po podacima koje je agencija Frans pres dobila od službenih izvora.

Četvrtak je bio jedan od najtežih dana u zadnjih više od devet meseci sukoba, kada su poginule barem 34 osobe, dok se ukrajinska vojska pred pobunjenicima povlači iz strateške vazduhoplovne luke u Donjecku

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.01.2015. 21:15
Nema Porošenko mnogo veze sa ovom pričom . On je piončić u rukama NATO bandita kojima nikada neće biti dosta Ukrajinske krvi . Već viđeno u Iraku , Libiji i svugde gde je NATO banda umešala prste .
Četvrtak 22.01.2015. 21:27
Порошенко фашиистичку ти крв јеебем.Довео те на власт Вашингтон и Брисел и сада само лајеш.
Četvrtak 22.01.2015. 21:51
Ovome je bilo bolje da je ostao da se bavi sa čokoladom..., uradio mobilizaciju, priča o " oslobađanju " Ukrajine od njihovih žitelja, a sada nova priča o ruskoj agresiji....!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online