Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 21.01.2015.
18:15
Beta A

Porošenko obećao: Biće mira ako Rusija povuče vojsku iz moje zemlje!

Više od 9.000 ruskih vojnika je raspoređeno u istočnoj Ukrajini gde se regularna vojska bori protiv proruskih aktivista, izjavio je u sredu predsednik Ukrajine Petro Porošenko. Kako je naveo, situacija u Ukrajini će se stabilizovati kada se strane trupe povuku iz njegove zemlje.

Beta/AP/M. E.
Oko 9.000 ruskih vojnika raspoređeno je na istoku Ukrajine: Petro Porošenko
 

- Na našoj teritoriji je više od 9.000 vojnika Ruske Federacije, s više od 500 tenkova, teške artiljerije i oklopnih transportera - rekao je ukrajinski lider na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

- Obećavam da će situacija u Ukrajini biti jasna i stabilna, ako Rusija sprovede ovu tačku (iz mirovnog sporazuma potpisanog septembra u Minsku): Zatvaranje granice (Rusije i Ukrajine) i povlačenje stranih trupa s teritorije moje zemlje - dodao je on.

- Rešenje (sukoba) je vrlo jednostavno: zaustaviti snabdevanje oružjem, zaustaviti snabdevanje municijom, povući trupe i zatvoriti granicu. To je vrlo jednostavan mirovni plan - rekao je Porošenko pozdravljen aplauzom.

Predsednik Porošenko trebalo bi da je posle govora otputovao iz Švajcarske da bi vratio u Ukrajinu zbog pogoršanja situacije na istoku poslednjih dana.

Ukrajinska Vojska je u utorak uveče potvrdila da je regularna ruska armija napala njene trupe kod Luganska, u regionu koji se otcepio aprila prošle godine, kada i susedni Donjeck.

Ministri spoljnih poslova Ukrajine, Rusije, SAD i Francuske trebalo bi da se večeras sastanu u Berlinu da bi pokušali da "spreče dalje pogogoršanje vojnog i političkog sukoba Kijeva i Moskve", rekao je nemački ministar inostranih poslova Frank-Valter Štajnmajer.

Borbe na otcepljenom istoku Ukrajine, gde je za devet meseci poginulo 4.800 ljudi, drastično su se pojačale u poslednjih deset dana.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.01.2015. 18:35
Svi su izgledi da ce se Ukraina raspasti na tri djela !! Malorusija , Novorusija , Ukrainica !!
Sreda 21.01.2015. 18:45
Rešenje (sukoba) je vrlo jednostavno: zaustaviti snabdevanje oružjem, zaustaviti snabdevanje municijom, povući trupe i zatvoriti granicu. To je vrlo jednostavan mirovni plan - rekao je Porošenko pozdravljen aplauzom....,kako bi mirno mogli pobiti 25 miliona Rusa...aplauz !
Sreda 21.01.2015. 21:51
Порошенко је плаћеник Брисела и Вашингтона исто као и ђинђић за Србију. ђинђић је тражио бомбардовање Србије како би се скинуо Слободан Милошевић и народ Србије је веровао плаћенику Вашингтона да ће бити бољи живот у демократији.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online