Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 26.11.2014.
12:12
Srna A

Hakeri otkrili šta sve SAD šalje Ukrajini

"SAD će dati ukrajinskoj armiji tri kontra-baterijska radara u vrednosti od 400 hiljada dolara, a to je sitnica u odnosu na ono što Amerikanci već šalju ili će tek poslati Ukrajincima", tvrde hakeri grupe "Kiberberkut".

SAD ozbiljno snabdeva ukrajinsku vojsku, tvrde hakeri grupe "Kiberberkut"
 

Oni navode da poseduju tajna dokumenta Stejt departmenta koja su sačuvana na mobilnom uređaju, koji je pripadao činovniku iz okruženja potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.

Prema rečima članova ove "internet–zajednice", tajna dokumenta daju realnu predstavu o obimu američkog finansiranja ukrajinske armije, a dobijena su za vreme posete Bajdena Kijevu 20. i 21. novembra.

Iz dokumenata se saznaje da stotine hiljada dolara stižu na personalne račune vojnika i da ih određeni oficiri koriste za lične potrebe.

U posebnom dokumentu, na kojem je potpis američkog predsednika Baraka Obame i državnog sekretara Džona Kerija, stoji da SAD planiraju da predaju ukrajinskoj armiji kontra-baterijske radare, ali i drugo naoružanje.

Ukrajinski odbrambeni resor zatražio je od SAD 30,7 miliona dolara za vojno-tehničku pomoć. Od tog novca, trebala bi biti kupljena sredstva veze, između ostalog rančeve radiostanice, sistemi navigacije, sistemi za osmatranje za brodove obalske straže...

Predviđeni su roboti za razminiranja, uniforme i lična oprema, pribori za noćno osmatranje, toplovizori i kompjutersku oprema za Nacionalni vojni univerzitet Ukrajine, stoji na sajtu "Kiberberkuta".

SAD su izdvojile milion dolara na izgradnju lingvističke laboratorije i zakup udžbenika na engleskom jeziku za ukrajinske vojnike.

"Plan" Petra Porošenka za rešenje konflikta na istoku Ukrajine

* Četiri stotine snajperskih pušaka,

* 2.000 jedinica automatskih pušaka,

* 720 ručnih bombi,

*skoro 200 minobacača,

* više od 70.000 tona municije za njih,

* "stingeri",

* 420 protivtenkovskih raketa....

 

- Tako Porošenko želi da "smiri" stanje na istoku Ukrajine, stoji na sajtu "Kiberbekuta", čije dokumente prenose ruski mediji.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.11.2014. 12:15
A ona ruska humanitarna pomoć ugroženom stanovništvu je bila protiv međunarodnog prava....! Nije mi nikako jasno, šta Rusi više čekaju ???
Sreda 26.11.2014. 12:57
Amerika, pokupila ukrainsko zlato pa im sada salje pomoc na kasicicu. Ovo sto su hakeri otkrili je samo mali delic, u odnosu sta im sve Amerika salje (sto direktno, sto indirektno), to je jasno i pticama na grani. Amerika ce im slati pomoc dok im ne pokupe sve sto imaju i do poslednjeg Ukrainca.
Sreda 26.11.2014. 13:48
To sto SAD "poklanjanju" je uglavnom njihova zastarela oprema koju bi svejedno rashodovali. Kao sto africkoj deci poklanjaju vakcine koje po njihovim propisima ne mogu da koriste u SAD itd. Resavaju se svog otpada i njime zaduzuju primaoca - kud ces bolje?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online