Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 06.11.2014.
12:34
Srna A

Mađari ne odustaju od "Južnog toka": Ako Brisel nastavi sa pritiscima napustićemo EU!

Mađarska odbacuje zahtev Vašingtona da odmah prekine "prljavi posao oko Južnog toka" i upozorava da bi mogla da napusti EU ako Brisel počne da odlučuje o politici Budimpešte.

Gas mora da stigne u Mađarsku, poručuju iz Budimpešte
 

Mađarska je izglasala zakon koji omogućava nastak rada na gasnom putu iz Rusije, uprkos pritiscima Brisela i apela Viktorije Nuland, visokog američkog diplomate.

"Mađarska može i da napustiti EU ako Brisel bude određivao kako moramo upravljati našom zemljom" - odgovara šef mađarskog parlamenta Laslo Kever.

Mađarski premijer Viktor Orban, koji je već dugo "trn u oku" Brisela i Vašingtona", ističe da je odlučan u tome da se pristupi izgradnji "Južnog toka".

"Gas mora da stigne u Mađarsku", rekao je Orban, a parlament u Budimpešti izglasao je zakon koji to omogućava.

Orban prkosi EU: Južni tok ima da se gradi

Taj "prljavi biznis", kako ga naziva Nulandova, donosiće, recimo , Srbiji zaradu koja se mjeri stotinama miliona dolara godišnje i omogućiti sigurno snabdijevanje gasom za domaće potrebe.

Srbija bi mogla da od Mađarske preuzme recept ne samo za dobar gulaš, već i za očuvanje vitalnih nacionalnih interesa - navodi "Glas Rusije".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.11.2014. 12:40
Svaka cast, ne dajte se ovoj belosvetskoj bagri, da je i Srbiji jedan Orban a ne picousti sve bilo lakse i bolje.
Četvrtak 06.11.2014. 12:47
Znaju Madjari dobro tko bi mogao da bude kolateralna steta. Narodi nestaju a Ugrofina ima dvadesetak miliona, mozda i manje ako izuzmemo slavenski genetski potencijal. Gde nam je Hun - Gustavus? Guraju cionisti medveda, a euroblje cuti. Nije niti svesno kuda ide.Vojni analiticari govore o jakom moralu vojski istoka, nacionalnom ponosu, pripadnosti, odgovornosti i veri u Boga. U isto vreme vojnike zapada smatraju dobro obucenim, dobro placenim placenicima koji nemaju tako sto. Velike sile nece da ratuju protiv sebe, ali preko malih da. To rece i Putin u Valdaju. Fer igra je zavrsila. Ako je do sada bilo fer, sta sledi?
Četvrtak 06.11.2014. 13:05
Veliki gledaju svoj interes i diktiraju pravila kako im odgova i nitko im nesmije prigovoriti,mali moraju biti poslusni i nista nesmiju raditi bez odobrenja velikih jer ce dobiti po usima.To neka gleda Srbija i vidi sta je ceka,treba da udje u EU nije to toliko lose ali nesmije se ponizavati i davati teritorij da bi dobila kredite iz EU fondova,po tome ispada da je Kosovo prodano,privatizovano a kupac je EU i Amerika. Svako treba da gleda svoj zivot i interes svog naroda,tko radi za interes drugih i slusa kako mu naredjuju stranci a neslusa svoj narod,nemoze da vodi drzavu i narod koji ga je birao i dao mu povjerenje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online