Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 08.08.2014.
12:20
Beta A

Rusija reaguje na pretnje: Jača vojsku

Tokom narednih pet godina snage ruskog vojnog vazduhoplovstva trebalo bi da budu duplirane i tehnički potpuno obnovljene kako bi mogle da posluže kao okosnica snaga za brzo reagovanje, ocenili su vojni eksperti u izjavama ruskoj agenciji Itar Tas.

U narednih 5 god. rusko vojno vazduhoplovstvo bi trebalo da budu duplirano i tehnički potpuno obnovljeno
 

Pozivajući se na neimenovani izvor iz vrha Generalštaba ruske vojske, ta agencija navodi da je rukovodstvo ruskog Ministarstva odbrane odobrilo ideju komandanta vazduhoplovnih snaga, general-pukovnika Vladimira Šamanova, da te snage budu  gotovo dva puta veće nego sada i dostignu broj od 72.000 oficira i vojnika u narednih pet godina.

Nedelju dana ranije Šamanov je rekao da vazduhoplovne snage nameravaju da prošire zone svog prisustva izvan Rusije.

Bespilotne borbene letelice, kojima će, kako se očekuje, ruske vazduhoplovne snage biti opremljene tokom 2015. godine, omogućiće izviđačkim jedinicama da operišu duboko unutar protivničkih teritorija, navodi Itar Tas.

"Planovi za dupliranje vazduhoplovnih snaga prilično su realistični i važni, pošto se percepcija pretnji Rusiji promenila tokom krize u Ukrajini", rekao je toj agenciji Mihail Remizov, član vojno - industrijske komisije ruske Vlade.

Biće to okosnica snaga za brzo reagovanje
 

Po njegovim rečima, očigledno je da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu odlučan da ispravi greške svog prethodnika na toj funkciji, Anatolija Serđukovam čija je vojna reforma bila usmerena na to da ruske vazduhoplovne snage od 35.000 ljudi smanji za polovinu.

Bivši komandant snaga za strateške projektile, general - pukovnik Viktor Jesin, rekao je za Itar Tas da je rusko Ministarstvo odbrane tokom 2012. i 2013. godine razmatralo ozbiljno unapređenje vazduhoplovnih snaga, ali da se tada nikome nije žurilo sa realizacijom te ideje.

Rasmusen: NATO će pomoći Ukrajini protiv "ruske agresije"

POVEZANE VESTI

Petak 08.08.2014. 12:29
шири крила ти Русијо мила,да нам будеш јака као што си увек била,прави авионе што но лете брзином од неколико маха,да се смрдљови са запада кад их виде,.серу од страха
Petak 08.08.2014. 14:11
He he kontra sankcije Rusije jos nisu ni uvedene a hrvati vec placu kao picke: http://www.jutarnji.hr/hrvatski-proizvodaci-hrane--gubimo-ogromno-trziste--ovo-ce-biti-bolan-udarac/1211765/. Putin igra sah sa amterima i matira ih u svakoj partiji.
Petak 08.08.2014. 14:26
NATO se preracuno,misli da ce Rusiju iscrpsti i osiromasiti sa trkom u naoruzanju kao nekad,Rusija je do sada bila ogranicena na obranu svoje teritorije,djelovanje unutar granica,sada mjenja strategiju posto je protivnik na granici,veci efekat se postize kada se protivnika unistava na njegovom prostoru,to vazi osobito za Ameriku jer nije do sada nitko ugrozio njen prostor,ratovalo se daleko od kuce. Za novu opremu i naouruzanje ima se novca,mogu da eksperimentisu,sve sto se proizvede naci ce kupca,zbog konkurentne cijene rado bi rusko naoruzanje kupovale i siromasne clanice NATO ali gazda nedozvoljava.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online