Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 20.07.2014.
16:41 >> 19:30h
Beta A

Keri: Rusi dali prorusima raketni sistem

Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je u nedelju da je "jasno" da je iz Rusije došla raketna baterija koja je upotrebljena za obaranje malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine.

Mi sve znamo: Džon Keri
 

"Sasvim je jasno da je taj sistem prebačen iz Rusije i dat (proruskim) separatistima" u Ukrajini, rekao je Keri za CNN.

Keri je naglasio da "izvanredni posredni dokazi" ukazuju na odgovornost Rusije i proruskih separatista za ispalljivanje projektila.

"Ovo je za Rusiju momenat istine. Rusija podržava ove separatiste. Rusija naoružava ove separatiste. Rusija obučava ove separatiste, i Rusija još nije uradila stvari koje su neophodne da se oni dovedu pod kontrolu", izjavio je Keri.

Keri je čak u ime administracije predsednika SAD Baraka Obame izrazio nadu da će obaranje aviona učvrstiti podršku Evrope sankcijama protiv Rusije zbog njenog sveukupnog ponašanja u vezi sa Ukrajinom.

Pročitajte još:

* SAD: Rusi možda pomogli obaranje aviona

* Nad Donjeckom srušen putnički avion sa 298 ljudi

* "Gađali Putinov avion, pogodili 'boing'"

On je naveo da SAD "znaju" ko je ispalio raketu na osnovu satelitskih snimaka i "znaju vreme i putanju" tog projektila, i podsetio na razgovore separatista presretnute na društvenim mrežama.

"Mi sa sigurnošću znamo da Ukrajinci nisu imali takav sistem (raketnu bateriju) u tom području u to vreme. Dakle, to jasno ukazuje na separatiste", rekao je Keri.

Stanje na mestu pada aviona Keri je opisao kao "groteskno" i "suprotno svemu onom što su predsednik (Rusije, Vladimir) Putin i Rusija rekli da će učiniti".

On je naveo da su "pijani separatistički vojnici bacali tela u kamione, odnoseći i tela, i dokaze s mesta" pada olupine aviona.


"Rusija mora da uradi nešto da to promeni", rekao je Keri.

Američki predsednik Barak Obama i drugi zapadni lideri smatraju da je avion "Malezija erlajnsa", dok je leteo na visini od 10.000 metara, oboren raketom zemlja-vazduh ispaljenom s teritorije pod kontrolom separatista.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.07.2014. 17:01
Кери ко је дао оружје шиптарима ??? Кери које дао оружје Либијским побуњеницима ??? Кери које дао оружје Сиријским побуњеницима ??? Кери које дао Хелихоптер УН Порошенку ??? Кери које дао оружје муслиманима у Босни ??? Кери,Кери ко је дао оружје побуњеницима у Ирак ??? Керииии ко је изрежирао "олују" ??? Кери ко је скинуо силом Преседника Украјине ??? Кериии зашто не нападнеш бомбардовањем Русију ??? Кери знамо како ви дишете,према томе остави Украјину на миру.Желите да уведете Русију у рат са Украјином али тај сан вам се неће испунити.
Nedelja 20.07.2014. 17:55
Groteskno je: 1) prica o raketi, dok navodni snimak pada (eksplozija tek posle udara o tlo dok nista ne pada iz vazduham motori jedan pored drugog, ranije spremna kamera...) govori drugo 2) snimak na youtube-u navodnog razgovora koji ne prilici ni amaterima, koji jedan dzavni sekretar uzima kao dokaz 3) nestanak Spanca kontrolera leta koji je objavio aktivnost ukrajisnkih borbenih aviona 4) aktivnost radara ukrajinskih raketnih jedinica u blizini, protiv koga, kada pobunjenici nemaju avijaciju 5) zapadni mediji znaju istinu posle 5 min kao i kod 9/11 6) opet malezijska kompanija na udaru (smetnja pravi medjunarodni sud u Kuala Lumpuru koj sudi za zlocine u Iraku) 6) navodjenje aviona .
Nedelja 20.07.2014. 20:17
Не постоји проруска нација него само руска, зато је ова терминологија погрешна. Проруси могу бити само људи који нису Руси, a у овом случају би то могли бити Украјинци , а таквих нема или ако их и има, онда је то мали број. Ову перфидну игру речи је као први у свету увео Мило Ђкукановић koји је Србе у Црној Гори прозвао просрбима чиме је хтео избећи спомињање Срба, њихово постојање као и постојање српских партија. Питам се зашто новине Вести тако радо употребљавају ову антируску реч кад су нам Руси једини прави пријатељи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online