Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 03.04.2014.
03:26
Vesti A

Sulejman pomaže džihadistima

Uticajni šeik iz Sidneja, koji je putovao u Siriju da se pridruži džihadistima, nudio je pouke iz Islama, pregovore i plaćanje pravnih troškova zabranjenoj terorističkoj grupi Džabhat al Nusra.

Šeik Sulejman na video snimku
 

Ova organizacija, povezana sa Al Kaidom, objavila je saopštenje sa detaljnim opisom uloge koju je šeik Abu Sulejman (30) imao u tamošnjim zbivanjima. Kako navodi "Australijen", ovo saopštenje, neka vrste biografije šeika Sulejmana, navodi da je on napustio studije religije i otputovao u Siriju, nakon što je bio potresen "razaranjem" ume, odnosno islamske zajednice i teškim stanjem muslimana u Siriji. Na postu Al Nusre na Tviteru navodi se da je šeik Sulejman, kao član Generalnog islamskog saveta Al Nusre "nakon što se pridružio ranku mudžahedina, nastavio svoje studije i podučavanje, stojeći uz svoju braću i hrabreći ih izvan i na bojnom polju".


- On je takođe pomogao osnivanju mnogih islamskih programa, putujući po Siriji i nudeći islamsku pouku, pregovaranje i pravne usluge svima, od muhađira do svakog građanina.


Kako navodi australijski dnevnik, šeik je jedan od šačice Australijanaca za koje se veruje da su dobili rukovodeće uloge u sirijskom islamskom opozicionom pokretu. Bezbednosne službe računaju da u sirijskom konfliktu učestvuje između 120 i 150 Australijanaca. Oni su među oko 7.000 onih koji su došli iz inostranstva da se bore protiv Asadovog režima.


Prema anketama, oko 65 odsto Australijanaca smatra da je međunarodni terorizam "kritična pretnja" domaćoj bezbednosti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.04.2014. 06:07
Ma što više da idete u Siriju, Assad će vam pomoći da brzo upoznate vašeg alaha.
Četvrtak 03.04.2014. 12:13
Najodvratnija, najdvolicnija i meni potpuno nepojmljiva cinjenica je da se poginuli borci tzv Armije BiH (Bosnjacke vojne organizacije u proslom ratu u BiH),a koji su bosnjacke etnicke pripadnosti, sluzbeno nazivaju sehidi. Postoje i ulice sehida u gradovima federacije BiH sa vecinskom bosnjackom populacijom. Nikada nisam cuo bilo kog predstavnika iz druga dva konstitutivna naroda da komentira ovu dzihadisticku ujdurmu. Zamislite reakciju Bosnjaka kada bi poginule borce, pripadnike srpskih ili hrvatskih vojnih formacija u proteklom ratu,a iz redova srpskog ili hrvatskog naroda, sluzbeno nazivali krstasima, krizarima, cetnicima ili ustasama!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online