Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 14.03.2014.
00:22
Beta A

Čurkin: Rusija ne želi rat (već ostali)

Rusija ne želi rat, izjavio je ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin na specijalnoj sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj Ukrajini. Sednici je prisustvovao i prelazni ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk. Odgovarajući direktno na Jacenjukove reči, Čurkin je optužio Evropljane i Vašington da su izazvali tu krizu i da su podstakli Ukrajince da "silom sruše legitimnu vladu" te zemlje.

Čurkin je optužio Evropljane i Vašington da su izazvali krizu u Ukrajini i da su podstakli Ukrajince da "silom sruše legitimnu vladu" te zemlje
 

Rusija "ne želi pogoršanje te krize", dodao je Čurkin.

Arsenij Jacenjuk je u obraćanju Savetu bezbednosti UN rekao da je njegova zemlja žrtva ruske agresije, ali je i ocenio da "još postoji šansa" da se mirnim putem reši kriza sa Moskvom, tri dana uoči referenduma o pripajanju Krima Rusiji.

On je rekao da je "apsolutno i potpuno neprihvatljivo da se u 21. veku rešava bilo koji sukob tenkovima, artiljerijom i vojnim čizmama na terenu", misleći na raspoređivanje ruskih trupa na ključnim lokacijama na Krimu. Dodao je ipak da "i dalje veruju da imaju šansu da reše sukob mirnim putem".
 

* Turčinov: Postoji rizik od invazije Rusa

* Ukrajinci: Rusi pucali na naš avion!

* "Putine, priznaj Kosovo i daćemo ti Krim"

* "SAD vide da je Krim izgubljen"

Jacenjuk je pozvao Moskvu da povuče svoja vojna pojačanja sa Krima i da počne pregovore.

Čurkin je stao u odbranu prava Krima da održi referendum o tome da li želi da se pripoji Rusiji, i rekao da se pojavio pravni vakum na Krimu izazvan "neustavnim svrgavanjem vlade u Kijevu". Čurkin se pozvao na Kosovo koje je proglasilo nezavisnost, a agencija Frans pres je podsetila da Rusija nije priznala proglašenu nezavisnost Kosova.

Ruski ambasador je ponovio da Moskva ne priznaje nove vlasti u Kijevu. Čurkin je govoriio posle izlaganja Jacenjuka i više zapadnih ambasadora među kojima i ambasadora SAD, Francuske i Velike Britanije koji su svi ocenili da će referendum u nedelju biti nelegitiman i tražili politički dijalog između Moskve i Kijeva da se ta kriza reši mirnim putem.

POVEZANE VESTI

Petak 14.03.2014. 00:32
Како год било Украјинци су се дебело зезнули. Ето им сада демократије запада.Биће касније касно за кајање. Жао ми их је јер су наивни као и ми Срби.Уместо да верују својој браћи Русима они су хтели некакав имагинарни бољи живот под окриљем ЕУ,а знамо добро да би тамо били само обична колонија без имало достојанства, на који су историјски Украјинци навикли.
Petak 14.03.2014. 00:32
Jacenjuk, inace covek MMF istorijata......apsolutno i potpuno neprihvatljivo da se u 21. veku rešava bilo koji sukob tenkovima, artiljerijom i vojnim čizmama na terenu....pogledajmo profil i usporedimo sa uplasenim profilima ostalih politikanata postavljenim po svim Slovenskim zemljama. Kako se ne seti Afganistana, Iraka, Pakistana, Libije, Sirije, Somalije, Sudana, Jemena itd...sve u 21 veku SA CIZMOM NA TLU, na samo dronom. Rusi su svoji na svome. Rusi imaju obrambenu vojsku kao i Kina, NATO su PLACENICI. Kad su ikad u istoriji placenici nesta branili, a da nisu prodali ili izdali za vecu svotu novca. Mozda bi i ovaj puta ako im se ponudi, a kes imadu Rusi i Kinezi. Tko zna......
Petak 14.03.2014. 11:01
Ma ovaj Jacenjuk je jedan smrdljiv jevrejin ko je došao na svoju funkciju bez legitimnih izbora. I ko će u roku od deset dan da potpiše sporazum o pridruživanju Ukrajine sa EU. On ko nije legitiman premijer svoje zemlje. A uskoro će i od MMF-a, u ime Ukrajine, će da uzme zajam od 15 milijardi dolara. Bravo za Evromajdance! Dobili ste šta ste tražili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online