Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Četvrtak 06.03.2014.
09:34 >> 17:01h
Beta, rt.com, Vestionline A

Rusi blokirali sve baze na Krimu

Premijer Autonomne Republike Krim Sergej Aksjonov izjavio je da više od 11.000 pripadnika proruskih snaga na Krimu drži pod kontrolom sve prilaze tom poluostrvu na Crnom moru i blokirane su sve vojne baze koje se još nisu predale.

Ko se nije priklonio vlastima na Krimu, ostao je iza žice
16:59 - Ruska rublja je danas oštro opala u odnosu na evro i dolar jer su investitori zabrinuti zbog krize na Krimu čiji je parlament pozvao na ujedinjenje sa Rusijom. Evro je dostigao kurs od 50,13 rubalja, dok je cena dolara u isto vreme dostigla 36,20 rubalja.
15:45 - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da još nema dogovora Moskve i Vašingtona u vezi sa krizom u Ukrajini. "Za sada ne možemo reći međunarodnoj zajednici da imamo dogovor", rekao je Lavrov posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Dćonom Kerijem u Rimu.
15:14 - Neidentifikovana grupa ljudi obučena u vojne uniforme sprečila je članove posmatračke misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da uđu na Krim, izjavio je ministar odbrane Poljske Tomaš Sijemonijak.
14:01 - Krim bi mogao da usvoji rusku rublju kao svoju valutu i nacionalizuje državnu imovinu u sklopu plana o pridruživanju Ruskoj Federaciji, rekao je zamenik premijera ovog regiona Rustam Temirgalijev. "Sva državna preduzeća na Krimu biće nacionalizovana i postaće vlasništvo krimske autonomije", rekao je Temirgalijev, prenosi Interfaks.
11:16 - Državno tužilaštvo Ukrajine potvrdilo je da je protiv komandanta ruske Crnomorske flote Aleksandra Vitka podiglo krivičnu optužnicu zbog "podstrekivanja na državnu izdaju i organizaciju diverzija".
10:56 - Zamenik premijera Krima Rustam Temirgalijev rekao je da će referendum o statusu regiona biti održan 16. marta, javljaju ruski mediji.
10:44 - Novoizabrani gradonačelnik Sevastopolja Aleksej Čali izjavio je da građani tog grada neće učestvovati na ukrajinskim predsedničkim izborima, zakazanim za 25. maj.
10:26 - Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je u četvrtak da će Rusija da pojednostavi procedure za dobijanje ruskog državljanstva za osobe kojima je ruski jezik maternji i koje su živele u Rusiji ili bivšem Sovjetskom Savezu.
09:47 - Američko Ministarstvo odbrane saopštilo da će do kraja nedelje da poveća broj svojih borbenih aviona "F-15S" stacioniranih u Estoniji, Letoniji i Litvaniji. Misija NATO-a u baltičkim država, koja trenutno ima četiri borbena aviona "F-15S" biće pojačana sa šest lovaca i jednim avionom za snabdevanje tipa "boing KC135 stratotanker".
09:41 - Evropska unija zamrznula je od danas imovinu smenjenog predsjdnika Ukrajine Viktora Janukoviča i 17 drugih zvaničnika, uključujući imovinu bivšeg premijera Mikole Azarova.
09:18 - Sastanak predstavnika nekadašnjih sovjetskih zemalja biće održan 4. aprila, ali će susret diplomata Rusije i Ukrajine verovatno biti održan ranije, javljaju ruski mediji. Zajednicu nezavisnih država čini 11 od nekadašnjih 15 sovjetskih republika, a četiri izuzetka su tri pribaltičke države i Turkmenistan.   
8:40 - "Siguran sam da je neko spolja, treća strana, umešan u provokacije i smrti na obe strane u neredima u Kijevu", rekao je Juri Abisov, komandant Berkuta, ukrajinske specijalne policije, komentarišući curenje informacija iz telefonskog razgovora Ketrin Ešton i estonskog ministra spoljnih poslova Urmasa Paeta.   
8:13 - Evropska unija objavila je imena 18 ukrajiniskih zvaničnika kojima je zamrznuta imovina, među kojima su smenjeni predsednik Viktor Janukovič i njegovi bliski saradnici.   



 

Pročitajte još:

Ruski Topolj

* Rusi zauzeli raketne baze na Krimu

* Obama i Zapad “zavukli“ Putinu i Janukoviču! (pa se pokajali...)

* Hilari: Putin se ponaša kao Hitler pre rata

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.03.2014. 09:39
SVE JE BLOKIRANO BEZ ISPALJENOG METKA . ČESTITAM !!! POBEDILA JE RUSKA PAMET I PUTINOVA DRŽAVNIČKA MUDROST . OVO DO SADA ČOVEČANSTVO NIJE VIDELO .
Četvrtak 06.03.2014. 09:38
Tako se to radi, zauzmi onda pregovaraj.
Četvrtak 06.03.2014. 11:05
Auuu,ameri povecali broj aviona sa 4 na 6. 'ebala Mara bumbara. Sad ce Rusi da se povuku i iz zapadne Rusije, na drugu stranu Urala. Tri balticke mini drzave su se usrale zbog ruskih manevara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online