Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 05.10.2013.
19:11
index.hr A

"Želim da moja deca ubijaju nevernike"

Samanta Lutvejt (29) poznata kao “bela udovica" supruga, jednog od napadača koji se 7. jula 2005. razneo tokom terorističkog napada u Londonu, u bekstvu je od policije jer se smatra da je bila glavna organizatorka napada u kenijskom šoping centru Vestgejt u kome je ubijeno 68 ljudi.

Samanta Lutvejt poznatija kao "bela udovica", žena napadača koji se razneo u London tokom terorističkog napada
 

Priče o džihadu kao priče za laku noć

U dnevniku je pronađena fotografija njene dece s kojima je trenutno u begu. "Nedavno je moj suprug imao razgovor sa našim osmogodišnjim sinom i petogodišnjom ćerkom. Pitao ih je što žele biti kad odrastu, a oni su se oboje složili kako žele biti mudžahedini. Tada ih je upitao kako to planiraju postati i koji je njihov cilj. Hteo je da im ukaže da nije samo dovoljno reći 'želim da budem mudžahedin' već da treba živeti tako. Moj suprug pričao je s decom i čitao im o ženskoj ulozi u džihadu, to me je nateralo da sve zapišem." U jednom delu dnevnika čak sugeriše kako priče o džihadu mogu biti primerene kao priče za laku noć. "U ovoj knjizi zapisane su sve priče o mudžahedinima koje su mi ikad ispričane. Dugo godina želela sam napisati nešto kako bi koristilo mojoj braći i sestrama, poslati poruku nade i podrške i pokazati im pravi put", piše Lutvejt i dodaje kako im kroz te razgovore i svoja iskustva želi pokazati što zapravo znači biti mudžahedin.

Tokom istrage, u kući u Keniji koju su ona i drugi islamski ekstremisti koristili kako bi organizovali napad na dva hotela i šoping centar u Nairobiju, pronađen je dnevnik u kome je na devet stranica bela udovica opisala svoju potrebu za ubijanjem 'nevernika' i potsticanju drugih, pa i svoje dece, da čine isto.

U kući su pronađeni meci za kalašnjikov kao i fotografije njene četvoro dece koju je vaspitavala da postanu kao njihov otac.

"Alah me je blagoslovio sa najboljim suprugom. On je bio upravo ono što sam tražila prije nego sam se udala. Tražila sam supruga koji bi sve dao za Alaha i koji živi terororišući nevernike, baš kao što oni to čine nama. To je ono što sam želela, a Alah mi je podario", napisala je Samanta.

Ona je objasnila i kako ju je suprug upozorio da će morati, ako se uda za njega, da se odrekne "lagodnog zapadnjačkog načina života".

"Složila sam se, naravno, to je bilo ono što sam oduvek želela", napisala je Samanta, a u dnevniku je napisala i da je ženi veoma bitno da podrži mudžahedina.

"Moj suprug me je ostavljao u mnogo situacija kako bi se borio za Alaha. Nekad nedeljama nisam dobila nikakve informacije o njemu, i tada nisam ni jela ni spavala, jer nisam znala je li živ", piše Lutvejt u svom dnevniku.

Pročitajte sve o Samanti Lutvejt OVDE

POVEZANE VESTI

Subota 05.10.2013. 19:29
Ne znam, ali budi sigurna da bi mnogi htjeli da se gladni psi nahrane tobom!
Nedelja 06.10.2013. 02:33
Znaci prvi ce da nabrljaju mestani prve ateisticke drzave albanije. Onda, deco oo-o! Deco oo-o! Busi hahaha!!! Busi hahaha!!!
Nedelja 29.12.2013. 23:02
Ovi englezi su čudo jedno a o engleskinjama da i ne pričamo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online