Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 02.10.2013.
00:44
Beta A

“Ako treba, Izrael će sam na Iran“

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je u Ujedinjenim nacijama da Izrael neće dozvoliti Iranu da razvije nuklearno oružje, i da je Izrael spreman da, ako bude trebalo, deluje i sam.

Benjamin Netanjahu

"Izrael neće nikada dopustiti Iranu da stekne nuklearno oružje. Ako Izrael bude morao da deluje sam - delovaće sam", rekao je Netanjahu govoru na zasedanju Generalne skupštine UN.


Izrael to mora uraditi jer će mu budućnost biti ugožena ako Iran koji se, kako je Netanjahu rekao, zalagao za uništenje Izraela, bude imao nuklearno oržje.


Izraelski premijer je pozvao međunarodnu zajednicu da "zadrži pritisak" i sankcije Teheranu dok se ne bude osiguralo da je iranski nuklearni program "u potpunosti demontiran tako, da se to može proveriti".


On je ocenio da diplomatska ofanziva novog iranskog predsednika Hasana Rohanija tokom zasedanja Generalne skupštine UN predstavlja lukavstvo kako bi se Iran oslobodio sankcija dok nastavlja rad na nuklearnom oružju. Dodao je da je Rohani napravio strategiju za unapređenje nuklearnog programa Irana.


Netanjahu je rekao da svi iranski predsednici služe jednom te istom "nemilosrdnom režimu", u kojem glavnu reč vodi vrhovni duhovni vođa, istakavši da Iran podržava režim u Siriji koji je, kako je podvukao, upotrebio hemijsko oružje protiv sopstvenog naroda.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.10.2013. 01:27
Od ovog natanjahua jedino je ludi Liberman ludji, preziveli ste hitlera fasizam i holokaust a fasizmom se koristite !!!!!!
Sreda 02.10.2013. 02:44
posto je obama fajlorao i samim tim potpisao sebi sudbinu, vladaoci iz senke ce upotrebili adut iz rukava - drzavu izrael. izreal ce napasti i automatski je amerika u radu . to je vec odavno zapisano , tako da ce tumbanje po celom svetu poceti .. vezimo se...
Sreda 02.10.2013. 12:31
He,he... Persijanci vec imaju rakete s nuklearnim glavama. Zadnjih godina samo rade na povecanju njihovog broja. Znaju Jevreji to... Da nije tako, odavno bi USA napala Iran. Rusiji odgovara jak Iran, posto s njim deli granicu na jugu, pa ne bi bila srecna da joj Ameri dodju na prag. Ozbiljne drzave prave strategiju za nekoliko decenija unapred, a Persijanci nisu sedeli skrstenih ruku, te su im Rusi, verovatno, zdusno pomagali u svemu tome. Mislim da svi sve znaju, samo svako vrti svoju plocu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online