Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 19.11.2012.
22:00 >> 22:36h
Beta A

Najs: Oslobađanje je dokaz vladavine prava

Bivši haški tužilac Džefri Najs izjavio je večeras da oslobadajuće presude u Haškom tribunalu pokazuju da pravosudni sistem radi na zadovoljavajući način i da je oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača "posledica vladavine prava".

Najs je javnosti najpoznatiji po zastupanju optužnice na suđenju bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću
 

"Samo po sebi, to što su optuženi oslobođeni, kao što se dogodilo bivšem srpskom zvaničniku koji je oslobođen po kosovskoj optužnici (Milanu Milutinoviću), znači da pravosudni sistem radi na zadovoljavajući način", rekao je Najs Prvoj televiziji.

Najs je istakao da ne može javno da iznese svoj stav o presudi i oslobađanju hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, koji su bili optuženi za zločine u akciji "Oluja", jer ne poznaje dobro taj slučaj.

"Da li je u slučaju oslobađanja Gotovine uznemiravajuće to što je mišljenje žalbenog veća bilo radikalno drugačije od mišljenja postupajućih sudija? Tu postoje dve stvari, odluka apelacionog veća je doneta većinom, to znači da je bila tesna, jer su dvojica sudija imali drugačije mišljenje od većine", rekao je Najs.

Najs je dodao da je apelaciono veće u oslobađajućoj presudi kritikovalo Gotovinu i Markača.

"Sudije su ih kritikovale, ali oni su imali primedbe na način na koji su te stvari bile dokazane i kako su postupajuće sudije u prvom stepenu tumačile dokaze i donele prvostepenu presudu, sa kojom se apelaciono veće nije složilo", rekao je Najs.

Kao što se često događa u takvim slučajevima, moraju se pogledati dokazi kao što se moraju razmotriti i konačni zaključci i priznati da je ono što se desilo (oslobađanje Gotovine i Markača) zapravo posledica vladavine prava, dodao je Najs.

Najs je istakao i da je verovatno potpuno nemoguće da odluka o oslobađanju Gotovine i Markača bude promenjena.

Najs je javnosti najpoznatiji po zastupanju optužnice na suđenju bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.11.2012. 22:39
Ситни упљувак у ружичастој кошуљици...
Ponedeljak 19.11.2012. 23:03
И ти припадаш као што хитлер рече за хрвате измету људске цивилизације.
Ponedeljak 19.11.2012. 23:04
Dabogda ti tebi na najmilijima dokazivali takvu vladavinu prava. Kako te nije stid. Imperatorski smradu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online