Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 02.11.2010.
21:35
Tanjug A

Marković: Ne brine nas Velika Albanija

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković rekao je večeras da izjave predstavnika opština Preševo i Bujanovac o Velikoj Albaniji nisu zabrinjavajuće i da im ne treba pridavati toliko pažnje.

"Svako može da izjavi ono što želi i smatram da tome ne treba pridavati toliko pažnje. I ranije je bilo takvih izjava, ali nisu dobile toliko pažnje", rekao je Marković TV B92 i dodao da ima pozitivnih stvari koje govore o sasvim drugačijem raspoloženju dela albanskih političara, ali da se o tome manje govori.

Može da priča ko šta hoće: Milan Marković

Ministar je ukazao i da ne smatra da postoji podrška za internacionalizaciju pitanja juga Srbije, ocenivši skup u Tirani neozbiljnim.


"Uprkos tome što stanje nije dobro, što ima ljudi koji misle to što misle i koji su lideri nekih političkih stranaka, institucije Srbije treba da nastave započet posao, kako bismo svojim radom i rezultatima 'izbili' eventualne argumente, koje bi neko pokušao da upotrebi", istakao je Marković.


On je ka pozitivno naveo to što je više od polovine punoletnih građana sa pravom glasa odlučilo da formira Nacionalni savet albanske nacionalne manjine i što je formirana multietnička vlast u Bujanovcu.


Marković je naglasio da bez obzira na to što je komunikacija sa albanskim političarima na jugu Srbije teška, treba raditi na tome da se život u Preševu i Bujanovcu učini podnošljivijim nego što je danas.


Odgovarajući na pitanje da li očekuje tenzije na jugu Srbije uoči razgovora Beograda i Prištine, Marković je naveo da su "tenzije nešto sa čime se on suočava stalno".


"Uveren sam da sve ide u pozitivnom pravcu. Danas imamo Albance u Koordinacionom telu, Srbe u lokalnoj vlasti u Bujanovcu i Nacionalni savet albanske nacionalne manjine, koji zajedno sa nama treba da reši pitanje službene upotrebe jezika i pisma, kao i obrazovanja", kazao je Marković.

Ranije je, povodom podrške dela političkih predstavnika Albanaca iz Preševa i Bujanovca ideji koju promoviše "Lista prirodne Albanije, lider LDP Čedomir Jovanović rekao da "svako u Srbiji ima pravo da iznosi svoje političke stavove i poglede na budućnost".

POVEZANE VESTI

Utorak 02.11.2010. 21:40
NAS BRINE. ZATO STO VAS NE BINE !
Utorak 02.11.2010. 21:45
Kako se javljaju, jedan po jedan ...
Utorak 02.11.2010. 23:45
mi znamo sta vas brine...Velika Srbija...pa se zato trudite da nista ne ostane ni od ove male....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online