Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.05.2019.
20:24
rts.rs, Vestionline A

Kupci "Nefe" ogorčeni, pokušali da uzmu nameštaj iz magacina

"Zbog tehničkog pregleda automobila, morao sam hitno u Rusiju", ovo je bila poslednja poruka koju je Maksim Maksimov, direktor "Nefa nameštaja", poslao imejlom menadžerima u Srbiji samo nekoliko dana pre nego što je ta ruska firma bukvalno preko noći volšebno nestala iz Srbije, piše današnja štampa. U Vranju su se radnici ruske firme u kojoj je prekinuta proizvodnja okupili ispred fabrike i traže objašnjenja. U Beogradu brojni kupci koji nisu dobili robu čekaju rasplet.

Printscreen RTS
 

Kupci nameštaja ruskog proizvođača uzalud pokušavaju da uzmu robu iz centralnog magacina koji su zakupili od firme "Transport" na Voždovcu. Nagrnuli su od rano jutros.

"Došli su silni kupci, počeli da razvaljuju magacin. Pozvali smo policiju. Čista papazjanija. Ja sam došao oko deset i smirio situaciju", kaže direktor "Transporta" Sreten Ćirović.

Prema saznanjima sa lica mesta, u magacin su najpre ušli radnici i monteri, a verovatno su pozvali i mnogobrojne kupce. Neko je nešto i odneo – kupljeno ili kao zamenu. Sada samo ključevi vlasnika i šefa magacina čuvaju preostalu robu.

Magacin će se čuvati i noćas, kažu u "Transportu". Nadaju se da će doći neko iz fabrike da napravi popis i da će onda pokušati da naplate tri zaostale kirije. Zakupac je, ističu, dve godine dobro radio i uredno plaćao.

- Do juče je radio. Juče su silnu robu izneli. Ne znam kome su je davali. Ja sam to saznao jutros, da je mnogo robe izašlo iz magacina - naveo je Ćirović.

Kupce je sramota da stanu ispred kamere, a kupili su garniture, fotelje, kuhinjski nameštaj vredan nekoliko desetina hiljada dinara. Platili su čekajući na isporuku u roku od mesec dana, ili čak i više. Zatvorene su i sve prodavnice u tržnim centrima.

- Juče sam zvao tu Irinu, poslao sam joj poruku, ona nije odgovorila - kaže Ćirović.

Radnici se okupili ispred fabrike 

Ruska fabrika nameštaja "Spilit" u Vranju noćas je odnela mašine, a oko 300 radnika okupilo se ispred fabrike.

- Teraju nas da potpišemo raskid ugovora, a nisu isplatili plate - kaže jedan od radnika, dok drugi ističe da im se nisu obratili ni gazda ni direktor.

Prema podacima Agencije za privredne registre, 49 odsto akcija je u vlasništvu jedne beogradske firme, a većinski deo je u rukama ruskog biznismena.

Vlasnik beogradske firme telefonom je potvrdio da je firmu pre dve-tri godine prodao našem biznismenu i nema podatke o tome kako je i da li je poslovala sa Rusima.

Veći broj oštećenih kupaca javio se Nacionalnoj organizaciji potrošača i Udruženju za zaštitu, tvrdeći da su zatvorena sva poslovna predstavništva.

Prema saopštenju, kupci su ostali obespravljeni i uskraćeni za reklamaciju i neisporučenu robu. Odlaskom fabrike nameštaja "Nefa", svi potrošači su obespravljeni, jer prema sadašnjim saznanjima, ne postoji pravni naslednik, stoji u saopštenju.

"Očekujemo postupanje i reagovanje nadležnih organa", završne su reči u saopštenju organizacija koje štite prava kupaca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online