Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 13.04.2019.
12:56
Vestionline A

Na protest stigli građani iz Čačka, Ivanjice, Kragujevca, Novog Sada... (VIDEO)

Stotine automobila i jedan autobus stigli su iz Novog Sada na građanski protest "Svi kao jedan - jedan od pet miliona". Građani su došli i iz Kragujevca, Topole, Aranđelovca, Čačka, Ivanjice...

Twitter
 

- Novosađani su, kao i uvek, među vrednijima i među onima koji znaju šta znači borba protiv diktature. Danas je bilo lepo oko 11 sati na Bulevaru Evrope gledati sve te ljude koji kreću za Beograd. Bilo je na stotine vozila, a uspeli smo iščupati i jedan autobus. Sada smo se spojili sa ljudima iz Bačke i jedna nepregledna kolona se kreće od Novog Sada ka Beogradu - rekao je jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović.

Građani koji su iz Čačka i Ivanjice krenuli na protest susreli su se u u Preljini kod Čačka, gde im se obratio predsednik Dveri Boško Obradović koji je rekao da je zapadna Srbija uvek bila buntovnička, hrabra, dostojanstvena.

- Danas idemo u Beograd da pokažemo jedno pravo, dostojanstveno, mirno i nenasilno lice Srbije, ali lice one Srbije koja je odlučna da raskrsti sa ovim lopovskim, kriminalnim, izdajničkim režimom - rekao je Obradović.

Obradović je istakao da "nema nazad, nema povlačenja, nema predaje".

- Svi danas za Beograd, da svi kao jedan ustanemo protiv Aleksandra Vučiča i njegovog režima, da režimu stavimo do znanja da ovako više ne može - rekao je Obradović i dodao da se oni bore za osnovna demokratska prava, za slobodne medije i slobodne izbore.

Dok je Obradović govorio okupljenim građanima, oni su držali velike transparente na kojima je pisalo "Čačak bez straha, jedan od pet miliona" i "Ivanjica bez straha, jedan od pet miliona", koje su nosili tokom protestnih šetnji u tim gradovima koje se održavaju od sredine januara.

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Čačku i Ivanjici rekli su novinarima da nijedan od auto-prevoznika u tim gradovima nije pristao da im iznajmi autobuse. Jutros su organizatorima protesta u Čačku otkazana jedina dva mini autobusa koja su uspeli ranije da angažuju za odlazak na protest u Beograd.

Oni su krenuli privatnim automobilima, a na početku kolone automobila je zastava Srbije.

Kragujevčani su takođe krenuli privatnim automobilima za Beograd. Njima su se kasnije na putu priključili i građani iz okoline Kragujevca, kao i iz Topole i Aranđelovca.

Članica Odbora kragujevačkog protesta "Jedan od pet miliona" Aleksandra Kostić rekla je da su Kragujevac napustili bez incidenata, i da nije bilo zaustavljanja, kao i da im je saobraćajna policija poželela srećan put. 

Organizatori protesta iz Kragujevca su ranije na protestu u Kragujevcu saopštili da zbog pritisaka na prevoznike ne postoji mogućnost organizovog odlaska autobusima za Beograd. Građani su pozvani da na protest pođu svojim automobilima ili redovnim autobuskim linijama.

POVEZANE VESTI

Subota 13.04.2019. 20:30
Eto!A kažete da vam je Vučić zabranio autobuse.Uostalo:pa to nije cela Srbija već pojedini gradovi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online