Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.04.2019.
18:41
Danas A

Protesti "1 od 5 miliona" i ovog petka širom Srbije

Građanski protesti "1 od 5 miliona" koji se od 30. novembra održavaju jednom nedeljno u više od 50 gradova Srbije, nastavljaju se i večeras (petak) u više gradova i opština širom Srbije.

Tanjug
 

Protesti se večeras održavaju u: Novom Sadu, Nišu, Čačku…

Bez šetnje na 13. po redu protestu u Novom Sadu

Trinaesti po redu protest pod nazivom "Jedan od pet miliona" održava se večeras na Pozorišnom trgu, a građanima se na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta obratio glumac i pozorišni reditelj Radoslav Rale Milenković.

Protestne šetnje gradskim ulicama ovog petka neće biti, a organizatori su poručili da je takva odluka doneta jer je u trenutku podnošenja prijave za protest bio najavljen i skup "Budućnost Srbije" predsednika Srbije Aleksandra Vučića na istom mestu u isto vreme.

"Nije se znalo da li će građani Novog Sada moći bezbedno da prođu gradskim ulicama u uslovima održavanja kontramitinga pristalica vlasti iz svih krajeva zemlje koji je bio najavljen za isto vreme u centru grada", saopštili su organizatori.

Protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu i ovog petka će se pridružiti novosadski studenti, koji se okupljaju u kampusu u 17 časova i dolaze u sopstvenoj koloni.

Boško Obradović i Veljko Mijailović na protestu u Nišu 

Na protestu "Jedan od pet miliona" koji se održava na Trgu kralja Milana u Nišu govore lider pokreta Dveri Boško Obradović i predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović. Građani Niša nezadovoljni aktuelnim režimom protestuju od 11. januara, a današnji protest je 14. po redu.

Na nekoliko prethodnih skupova na centralnom niškom trgu govorili su, između ostalih, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas, predsednik partije Levica Srbije Borko Stefanović i glumac Branislav Lečić. Svi oni pozvali su građane Niša da u što većem broju dođu na veliki protest koji će 13. aprila biti održan u Beogradu.

Čačak: Večeras okupljanje i dogovor o odlasku na protest u Beograd

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" u Čačku pozvali su građane da se okupe večeras u 18 časova ispred spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću u centru grada "na druženje" i "dogovor" o odlasku na protest u Beograd koji je zakazan u subotu.

"U petak neće biti klasičnog protesta, već popodnevno druženje uz muziku, razgovor i informisanje o odlasku na protest u Beograd 13. aprila", navodi se u saopštenju organizatora.

Najavljeno je i da će ponovo biti priređena izložba pod nazivom "Izložba SNS kriminalaca" na kojoj će biti izloženi plakati sa fotografijama vladajućih ljudi iz Srpske napredne stranke (SNS) sa tekstovima o njihovim aferama.

Prvi protest "1 od 5 miliona“ u Čačku održan je 18. januara u organizaciji čačanskih studenata koji studiraju u Beogradu. Do sada je održano dvanaest protesta, svakog petka, u 18 časova ispred spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću u centru grada.

Bez protesta u Gornjem Milanovcu, u toku priprema za Beograd

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Gornjem Milanovcu saopštili su da u petak, 12. aprila, neće biti održan protest u tom gradu i pozvali su građane da zajedno odu na protest u Beograd, koji je zakazan za subotu.

"U petak nećemo šetati, da ne trošimo energiju. U subotu idemo za Beograd", navodi se u saopštenju organizatora i dodaje da će u toku dana biti objavljena satnica i mesto polaska za Beograd.

Organizatori navode da niko od auto-prevoznika nije hteo da pristane da vozi građane iz Gornjeg Milanovca na protest u Beograd i ističu da će ići svojim automobilima.

"Autobuse smo tražili, niko nije dao. Zato, ko ima auto, a hoće da ide, neka dođe kolima na zborno mesto, da svako od nas poveze nekog", navodi se u saopštenju organizatora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online