Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.10.2018.
08:52
blic.rs A

Reka ljudi: Otvaranje Lidla u znaku najpovoljnijih cena!

Kompanija Lidl Srbija otvorila je danas u osam sati 16 prodavnica u 12 gradova širom Srbije, od čega pet u Beogradu.

Tanjug
Danas je Lidl najveći diskontni trgovinski lanac "broj 1 u Evropi".

Potrošačima će na raspolaganju biti 1.500 brendova od čega čak 350 iz domaće proizvodnje. Samo u domenu voća i povrća uspostavljena je saradnja sa više od 25 dobavljača iz Srbije.

Prvi među velikim zvaničnicima koji je stigao i obišao Lidl prodavnicu u ulici Vojislava Ilića u Beogradu je gradonačelnik Zoran Radojičić. Ovu Lidl prodavnicu svečano će otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Redovi još pre svitanja, najviše penzionera

Ispred ove prodavnice redovi su formirani još u cik zore, a među zainteresovanim građanima su prvenstveno penzioneri. Njima su Lidl devojke podelile kroosane i vodu da bi što lakše izdržali preostalo vreme do otvaranja. Na pitanje šta očekuju od Lidla svi odgovaraju da bude povoljnije.

- Gledao sam malo akcije i pažnju mi je privukla ova povoljna piletina. Stigli smo oko šest jutros a poslednji smo u redu - priča Pero Mitrović koji je došao u pratnji supruge i koji se nada da će baš kao i u drugim zemljama gde je bio u Lidlu moći da kupi svoj omiljeni sladoled.

- Danas u ovom trenutku otvaramo 16 prodavnica širom Srbije. Verujem da ćemo sa najboljim odnosom cene i kvaliteta i najboljom potrošačkom korpom da zadovoljimo potrebe potrošača. Ponosan sam jer smo radili srcem - rekao je Tomislav Šapina, generalni direktor Lidl Srbija.

Sa njima dolazi kvalitet

- Veliko mi je zadovoljstvo što je Lidl napokon prisutan u Srbiji. Lidl je simbol nemačkih kompanija, simbol održivog pristupa i kvaliteta. Dve milijardi evra investicija, 400 kompanija od 2000. godine u Srbiji, Nemačka je prisutnija ovde nego ikada. Sarađujemo sa našim partnerima i unapređujemo stalno naše odnose, ali je neophodno da se dalje radi na vladavini prava. Potrebno je unaprediti tehnologije, a Nemačka će uvek biti pouzdan partner Srbiji u napretku - naglasio je na otvaranju Tomas Šib, ambasador Nemačke.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je sjajna vest da otvaramo Lidl.

- Sa njima dolazi dobar kvalitet, cene i radna mesta. Naša želja je da svaka opština ima po jedan Lidl, do kraja godine će se u Beogradu otvoriti i šesti - rekao je Radojičić.

- Posle deset godina prvi savremeni lanac dolazi u Srbiju. Zbog žestoke konkurencije, imaće veći izbor. Ovo je velika stvar za naše tržište rada. Lidl će doprineti modernizaciji, koja nam nedostaje - naglasio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

Vrpcu su na otvaranju svečano presekli radnici Lidla.

U okolini je i saobraćajna policija koja reguliše saobraćaj i manje gužve koje se stvaraju.

Pet radnji u Beogradu

Zaposleni u Lidl prodavnicama će imati petodnevnu radnu nedelju, a zahvaljujući elektronskoj evidenciji, kompanija će plaćati i poštovati svaki minut njihovog rada, poručuju iz Lidla.

Lidl će otvoriti pet prodavnica u Beogradu i to na Novom Beogradu, Vidikovcu, Zvezdari, Trošarini i u Borči. Vrata ovog trgovinskog lanca biće otvorena i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Do kraja godine, najavljuju nadležni iz ove kompanije, biće otvoreno još sedam Lidl radnji - u Vršcu, Inđiji, Pančevu, Kikindi, Kruševcu, Jagodini i na još jednoj lokaciji u glavnom gradu.

Danas je Lidl najveći diskontni trgovinski lanac "broj 1 u Evropi".

Tuča za piliće, grabe po 30 komada

Tanjug

U prodavnici Lidl u Vojislava Ilića najveća gužva bila je u redu za piliće. U jednom trenutku je i nestala sa rafova koliko su svi pohrlili da pokupuju.

- Nisam ni brojala koliko sam pilića uzela, ima ih oko 30 sigurno - kaže nam jedna žena koja je stajala u redu.

Inače, prvu prodaju u ovom objektu Lila obavila je sredovečna žena koja je kupila čokoladu i kafu i platila karticom. Najveće je interesovanje za Lidlovu mlečnu čokoladu na akciji koja košta 48,99 dinara i za banane na akciji - 59,99 dinara, a najveći redivi su za piletinu koja košta 119,99 dinara za kilogram. Za danas pripremljene ogromne količine svega, a prodavci stalno obnavljaju zalihe.

Rade u 27 zemalja sa više od 10.500 diskonta

Tanjug

Maloprodajni lanac Lidl deo je Švarc grupacije čije je sedište u Nekarsulmu u Nemačkoj. Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u gradu Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 prodavnica Lidla samo na području tadašnje Zapadne Nemačke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online