Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.08.2018.
00:51
B. Đokić - Vesti A

Vatrena osveta mafije

Ponovo su tokom vikenda zapaljeni automobili u Srbiji, a broj izgorelih četvorotočkaša počinje da se broji u dvocifrenim brojkama za poslednjih nekoliko meseci. Kao nekada u južnoameričkim državama ili u Italiji tokom mafijaških ratova, svakodnevica građana postaju vozila u plamenu. U Srbiji se ne preza od toga da se čak zapale i vozila policajaca.

facebook.com/Informer
 

Poslednja paljevina u nizu bila je u noći između nedelje i ponedeljka, kad su u Mokranjčevoj ulici, u Nišu, oko tri sata ujutru izgorela dva automobila, BMNj i sitroen. Prema nezvaničnim informacijama, jedan automobili je vlasništvo poznatog niškog hotelijera I. S, a drugi je vlasništvo njegove supruge. Prvi rezultati istrage ukazuju da je jedan automobil namerno zapaljen, a da je vatra potom zahvatila drugi, koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

- Požar na automobilu prijavili su građani u tri sata, a o incidentu je obavešteno i tužilaštvo - kratko su prokomentarisali u lokalnoj policiji.

Pavićević: Oštrije kazne za napade

Komentarišući ove napade, Vladimir Pavićević iz Policijskog sindikata Srbije kaže da policajci moraju da budu zaštićeni, da bi oni mogli da štite građane.
- Zato je potrebno pooštriti kazne za napade na policajce. Promenili smo načelnike policija u Novom Sadu, Nišu, Beogradu, međutim, stopa kriminala ostaje i dalje visoka. Političari pričaju kako je napad na policajca, napad na državu, ali se ništa ne preduzima. Ako političari ovako brane Srbiju, kao policajce, onda nemojte više jer ćemo svi nagrabusiti - smatra Pavićević.

Serija paljenja automobila u Nišu, Novom Sadu i još nekim gradovima, koja je stala početkom godine, ponovo je počela. Tada se mislilo da će se hapšenjem piromana situacija smiriti, ali je ponovo eskalirala. Ono što posebno iznenađuje jeste da ovi piromani ne prezaju ni od paljenja automobila policajaca. Za sada nema odgovornih.

- I u Nišu i u Novom Sadu su u istom danu na meti bila vozila koja pripadaju policajcima ili članovima njihovih porodica. To kao da pokazuje kako kriminalci nemaju straha od policije i hapšenja, toliko su se oslobodili. U Novom Sadu je zapaljen automobil zamenice načelnika Interventne jedinice Marine Jovanović, ispred zgrade u kojoj živi. Potpuno je izgoreo.

Gotovo istovremeno ispred zgrade u Nišu je izgorelo vozilo supruge inspektora za borbu protiv razbojništava. Policajcu Interventne jedinice u Somboru takođe je zapaljen automobil. I to sve se desilo samo tokom proteklog vikenda. Reč je očigledno o osveti ili upozorenju policajcima, ali tačne motive utvrdiće istraga - kažu za "Vesti" u MUP Srbije.

"Posao" za 200 evra

Početkom februara uhapšene su u Nišu četiri osobe, zbog sumnje da su prethodnog novembra zapalili automobil inspektora policije u Aleksincu. Oni su vozilo polili benzinom i zapalili. Kako su tokom istrage saznalo, jedan od uhapšenih je naručilac, koji je ostaloj trojici platio 200 evra da zapale vozilo policijskog inspektora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online