Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 09.07.2018.
17:45
Vestionline, Tanjug A

Dačić: Spremni smo za rešavanje odnosa sa Prištinom

Srbija je spremna da rešava pitanje odnosa sa Prištinom, a isto tako je spremna da rešava i sva otvorena pitanja sa drugim zemljama u okruženju, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Tanjug
Ivica Dačić

Dačić je na sastanku sa predstavnicima civilnog društva u okviru Samita o Zapadnom Balkanu u Londonu kazao da je potrebno da se prevaziđu političke razlike, te da je nemoguće u potpunosti graditi ekonomske odnose bez rešavanja političkih problema.

- Postoji mnogo problema iz prošlosti, ali to je nešto što se ne može ispraviti, može da se ispravi samo budućnost. 

Mi smo spremni da rešavamo pitanje odnosa sa Prištinom, isto tako spremni smo da rešavamo otvorena pitanja i sa drugim zemljama u okruženju, poštujući interese svakog naroda i uvažavajući međunarodno pravo - kazao je Dačić.

Dodao je da u tom smislu, svako treba da se stavi u poziciju onih drugih, kako bi svi bolje razumeli probleme sa kojima se drugi suočavaju.

Dačić je naveo da se Srbija raduje pronalaženju rešenja problema vezanog za ime Makedonije.

- Makedonija je bratska i prijateljska zemlja i radujemo se napretku svih drugih zemalja u regionu, jer šta god da mi mislimo jedni o drugima, mi ne možemo da pobegnemo od situacije da smo svi mi braća ili sestre, da dolazimo iz iste zemlje, koja se nekada zvala Jugoslavija, osim Albanije, naravno - naveo je Dačić.

Govoreći o slobodi medija u Srbiji, Dačić je kazao da su mediji slobodni i dodao da kakvi su političari takvi su i mediji.

- Generalno gledano ne treba prebacivati krivicu jedni na druge.

Što se mene tiče, moja poruka za medije je: ''Pišite šta hoćete''. Moja poruka je pišite šta hoćete, inače bih vam rekao pazite šta pišete. Neka neko kaže kada je imao neki problem sa mnom - kazao je Dačić.

U razgovoru sa predstavnicima civilnog društva, Dačić je istakao da treba odvojiti političku vlast od onoga što spada u civilno društvo i NVO.

- Imao sam više puta prilike da ljude iz civilnog sektora uključujem u institucije i oni se kada uđu u institucije veoma mešaju u rad sektora iz kojeg su došli - kazao je Dačić i dodao da je vlast veliki izazov i da moć može da povuče.

Naveo je da se može uticati na različite vrste institucija kao što su institucije koje ne spadaju u klasične državne, ali da niko nikada neće biti u potpunosti zadovoljan.

- Ipak, svako treba da radi svoj posao i šta mu je u opisu nadležnosti - kazao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.07.2018. 17:55
Овај још увек води Титову политику несврстаних земаља. Њему никада неће бити јасно да је решавање питања са земљама у окружењу могуће само преко нишана.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online