Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 05.07.2018.
22:57
Vestionline, Tanjug A

"Vojska Srbije u stanju je da zaštiti svoju zemlju"

Vojska Srbije u stanju je da zaštiti integritet zemlje, da zaštiti svaku stopu i da garantuje da će prepoznati i suprotstaviti se svakoj asimetričnoj pretnji, bez obzira odakle ona dolazila, poručio je danas u Subotici ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Tanjug
Aleksandar Vulin u Subotici

U Subotici je danas obeležena godišnjica rada aktuelne vlade, a premijerka Ana Brnabić, ministri odbrane i unutrašnjih poslova Vulin i Nebojša Stefanović i predsednik pkrajinske vlade Igor Mirović obišli su taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne i policijske opreme na centralnom gradskom trgu.

Zbor su upriličili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vulin je poručio da Ministarstvo unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativna agencija i Ministarstvo odbrane čine jedinstven sistem bezbednosti koji Srbiju čini sigurnom i bezbednom.

- Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane se ubrzano opremaju, ubrzano naoružavaju i već krajem ove godine i početkom sledeće moći ćemo da kažemo da smo dostigli operativne sposobnosti i sposobnosti da branimo svoju zemlju koje nismo imali u poslednjih 20 godina - rekao je Vulin.


Vojska Srbije, kazao je, u stanju je da zaštiti naš integritet, da zaštiti svaku stopu naše zemlje, da garantuje da će prepoznati i suprotstaviti se svakoj asimetričnoj pretnji, bez obzira odakle ona dolazila.

- Gde god vidite Vojsku Srbije znate da je tu red, zakon, sigurnost i bezbednost za svakog našeg građanina. Miroljubiva politika stabilnosti koju vodi predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić u Vojsci Republike Srbije ima veliki oslonac - rekao je ministar.

Vulin je poručio da je snažna i sigurna Vojska Srbije garant snažne i sigurne Srbije, a bez mirne, stabilne i sigurne Srbije nema ni mirnog i stabilnog Balkana.

On je zahvalio predsednici vlade i svim članovima vlade na velikom razumevanju koje pokazuju kada je u pitanju potreba za poboljšanjem standarda pripadnika Vojske Srbije.

- Zahvalio bih i predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću zbog velikih ulaganja u Vojsku Srbije, zbog toga što zahvaljujući tome možemo da se nosimo sa svakom armijom u okruženju. Vojska Srbije je u stanju da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet države Srbije - istakao je ministar odbrane.

POVEZANE VESTI

Petak 20.07.2018. 23:48
На дај Боже да Титови генерали поново бране Српски народ!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online