Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.06.2018.
09:29
Tanjug A

Dan posle "potopa": Evakuacija građana, putevi zatvoreni, stiže nova kiša

Jaka kiša i pljuskovi pogodili su u petak više delova Srbije izazivajući bujice i probleme u saobraćaju, a u pojedinim mestima evakuisani su građani. Saobraćaj je i sada ponegde u prekidu.

Tanjug
Posle jučerašnje kiše, i danas se očekuju pljuskovi širom Srbije

Iz Doma za stare u Umčarima koji je bio ugrožen usled poplava, Hitna pomoć je evakuisala sedam osoba. Šestoro korisnika prebačeno je u prihvatilište u Kumodraškoj, dok je jednoj osobi trebalo medicinsko zbrinjavanje, rekli su Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Tokom noći Hitna pomoć imala je u Beogradu 88 intervencija od čega osam na javnom mestu, a nije se dogodila nijedna saobraćajna nesreća. 

JP "Putevi Srbije" saopštilo je jutros da je i dalje na snazi obustava saobraćaja u Grockoj, na raskrsnici ulica Smederevski put i Dr. Aleksandra Kostića. Saobraćaj je obustavljen usled urušavanja mosta zbog vremenskih neprilika. 

Saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima, navodi se u saopštenju. 

U Srbiji se zbog početka vikenda očekuje veći broj vozila i pojačan saobraćaja kako na glavnim putnim pravcima tako i na izlazima iz većih gradova, saopštio je AMSS. 

Poslednji junski dan donosi promenljive vremenske prilike, kao i prethodnih dana. Smenjivaće se sunce i oblaci, a tokom dana se može očekivati kiša, ali i pljuskovi praćeni grmljavinom, pa se zato savetuje vozačima daleko veći oprez za volanom zbog mokrih i klizavih kolovoza. 

Držite veće odstojanje između vozila i pripazite na oštećenja na kolovozu u vidu rupa koja predstavljaju još jednu opasnost jer su ispunjena vodom i slabo su vidljiva. 

Prema informacijama iz AMS Crne Gore zbog radova na rekonstrukciji kolovoza vrlo frekventnog puta u Crnoj Gori, između Ribarevine i Mojkovca saobraćaj će u vremenu od 09-14č. u periodu od 2. do 4. jula biti u potpunom prekidu. Za vreme potpune obustave saobraćaj na ovom delu nema alternativnih obilaznih puteva. 

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. 

Podsetimo, olujno nevreme uz snažan vetar i veliku količinu padavina pogodilo je u petak Suboticu. U tom gradu veliki broj ulica je poplavljen, saobraćaj je usporen, a izvaljena su i mnoga stabla, a jedna osoba je lakše povređena. 

Reka Vrbovica napravila je velike probleme žiteljima u selima Vrbovno i Konatice kod Stepojevca. Prema navodima medija, spasilačke ekipe su sa čamcima hitno upućene na poplavljeno područje. 

Pored toga što je voda potopila puteve, meštani u Konaticama su se peli na kuće kako bi se sklonili od vodene stihije koja je nadirala. Bujica je u tom mestu odnela nekoliko automobila, te su ljudi bili prinuđeni zajedno sa decom beže iz vozila od nadolazeće vode. 

Neka mesta, kako se navodi, u okolini Stepojevca ostala su bez električne energije.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić posetio je opštinu Lazarevac, tačnije mesto Stepojevac, gde je angažovano 17 vatrogasaca-spasilaca sa šest vozila i četiri čamca i trenutno rade na evakuaciji najugroženijih građana. 

Saobraćaj se i u Beogradu odvijao otežano zbog kiše i vetra posebno na autoputu u oba smera, i to od Bežanijske kose do Dušanovca, kao i na Brankovom mostu i ulicama Kneza Miloša i Nemanjinoj, a problema je bilo i na drugim saobraćajnicama. 

Neko vreme deo Radničke ulice bio je pod vodom, kao i Autokomanda.

Obilne padavine zadesile su i Novi Sad i izavale probleme.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online