Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.06.2018.
17:57
Tanjug, Vestionline A

"Obnovićemo sve što je NATO srušio"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas, prilikom obilaska novog objekta za smeštaj borbenih vozila u Sremskoj Mitrovici da će "biti obnovljeno i stavljeno u funkciju sve što je bilo uništeno i oštećeno u NATO agresiji, ali i posle dugih godina namernog zapostavljanja, i planskog uništavanja i umanjivanja Vojske Srbije".

Tanjug
Ministar odbrane Aleksandar Vulin 

Vulin je, u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" rekao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili potrebna novčana sredstva za sve što je potrebno Vojsci da uredi svoju vojnu infrastrukturu.

Vojska mora svoju tehniku da drži u hangaru, tamo gde joj je mesto i da joj na taj način produžava životni vek, ali isto tako da pripadnici naše vojske daleko jednostavnije i u boljim uslovima obavljaju svoje svakodnevne dužnosti - rekao je ministar odbrane. On je istakao da je Vojska Srbije garant stabilnosti i mira u našoj zemlji i regionu.

- Sigurna i stabilna Srbija je garant sigurnog i stabilnog Balkana, a upravo je to politika koju predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić sprovodi, vrlo često teško, nemajući sa druge strane one koji tu politiku razumeju i iskreno prihvataju, i zato je snažna vojska garant snažne mirovne politike Republike Srbije - rekao je Vulin.

To omogućava da tehniku koju imamo bolje i kvalitetnije čuvamo i da operativne sposobnosti jedinica, lociranih u Sremskoj Mitrovici, budu održavane na onom nivou koji garantuje bezbednu i sigurnu budućnost svih građana Srbije, rekao je Petrović.

Komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Željko Petrović podsetio je da je 2015. godine u kasarni u Sremskoj Mitrovici, počela izgradnja više hangara, kao odgovor na porušene objekte tokom NATO agresije.


Prošle godine, dodao je Petrović, završena su prva tri, koji su omogućili smeštaj tenkovskih jedinica 15. tenkovskog bataljona, lociranog u kasarni u Sremskoj Mitrovici, a ovih dana završen je i četvrti hangar koji će omogućiti smeštaj savremenih borbenih vozila.

Predsednik Skupštine opštine Sremska Mitrovica Tomislav Janković istakao je da Grad i Ministarstvo odbrane čine zajedničke napore da rešavaju sve zadatke od zajedničkog značaja.

- Sa svoje strane pokušavamo da pomognemo da uslovi rada pripadnika Vojske Srbije u našem gradu budu na višem nivou. Velika je uloga Vojske Srbije, kao važnog poslodavca u našem gradu, uz nezaobilazni bezbednosni doprinos koji nam pruža, a to se najbolje pokazalo 2014. godine kada je Vojska Srbije za vreme poplava u Sremskoj Mitrovici, dala nemerljiv doprinos da Grad bude odbranjen od elementarnih nepogoda - rekao je Janković.

U znak zahvalnosti grad Sremska Mitrovica je već odredio prostor gde će se graditi stanovi za pripadnike Vojske i ostalih bezbednosnih struktura, i to će biti naš doprinos da se pripadnici sistema odbrane osećaju bolje i da imaju bolje uslove za život i rad, objasnio je Janković.

Izvođač radova na nedavno završenom hangaru, četvrtom po redu u kasarni "Boško Palkovljević Pinki", je Vojnograđevinska ustanova. Vrednost investicije je 35 miliona dinara. Površina objekta je, kao i prethodna tri, oko 900 kvadratnih metara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online