Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.05.2018.
17:44
Vestionline A

Niš: Udruženo protiv otimanja aerodroma i štetočinskog režima

Predstavnici devet opozicionih političkih organizacija u Nišu saopštili su danas da će borbu za očuvanje niškog aerodroma voditi onako kako građani od njih traže i očekuju, a od čega vlast najviše strahuje - udruženim snagama.

Tanjug
Protesti u Nišu zbog "otimanja" aerodroma "Konstantin Veliki" (Foto: Arhiva)

"Ko sme da pokloni 100 miliona evra koji pripadaju Nišu"?

To su na današnjoj konferenciji za novinare, na platou ispred niškog aerodroma, poručili predstavnici  Pokreta slobodnih građana, Nove stranke, Niške inicijative, Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Dveri, Pokreta za preokret, Levice Srbije i Socijaldemokratske stranke.

Kako su naveli, odbrana aerodroma je prioritet niške opozicije, a potom sledi i potpuna demontaža štetočinskog režima koji već četiri godine sistematski unazađuje Niš.

Nemanja Mirković je ispred Pokreta slobodnih građana ocenio da iza "poklanjanja" niškog aerodroma stoji pokušaj krađe i žrtvovanje interesa Niša i celog regiona zarad sticanja ekstraprofita pojedinaca. On je režimske odbornike podsetio na reči koje su, kako je naveo, očigledno zaboravili - na tekst zakletve koju su prilikom preuzimanja funkcije dali sugrađanima, i apelovao je na njih da svojim glasom stanu u odbranu interesa svih Nišlija:

"Ukoliko tako ne postupe, svoja imena staviće na spisak ljudi nad kojima će, nakon smene nedemokratske vlasti u Srbiji, biti sprovedena lustracija, na šta se Pokret slobodnih građana obavezao".

"Ova vlast neće trajati doveka, sramotu niko neće oprati"

Poverenica Pokreta za preokret u Nišu Irena Igić, pozivajući se na odredbe Krivičnog zakonika, ocenila je da će Niš pretrpeti ogromnu materijalnu štetu ukoliko mu se otuđi aerodrom, te da je to krivično delo za koje će vinovnici morati da odgovaraju.

- Francuzi su, kako smo saznali od Vučića, za koncesiju na 25 godina za beogradski aerodrom platili 501 milion evra. Neka je vrednost niškog aerodroma pet puta manja. Neka bi Niš za 25 godina dobio 100 miliona evra. Pa ko sme da pokloni 100 miliona evra koji pripadaju građanima Niša - upitala je Igić.

Ona je upozorila režimske odbornike da ne rizikuju robiju zbog stranačke lojalnosti ili straha od partijskih sankcija, jer će, ako budu glasali za otimanje aerodroma, kad-tad odgovarati:

- Ako se i provučete da ne robijate, vašu sramotu neće niko oprati, ova vlast neće trajati doveka, a vi ste pre svega građani Niša! - rekla je Igić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online