Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 12.05.2018.
17:11
Vestionline A

"Najkritičnija pitanja Srbija da reši do novembra, posle će biti mnogo teže"

"Kao zemlja na putu evropskih integracija, Srbija treba da da pokuša da reši sva najkritičnija pitanja do oktobra i novembra ove godine, jer će kasnije biti mnogo teže zbog izbora u Evropskom parlamentu, koji se održavaju sledeće godine", kaže evroparlamentarac Igor Šoltes, koji je u Beogradu boravio na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji "Idejom EU do mira i razvoja".

pixabay.com

Kako je naveo, prenosi N1, treba "pritisnuti" sve institucije i u Srbiji i u EU da pokušaju da reše sva najkritičnija pitanja. Kako je naveo, pridruživanje EU dvosmeran proces u kojem svaka strana treba da napravi svoje. Kazao je i da Beograd treba da nastavi dijalog sa Prištinom.

Takođe, Šolters je naveo da je za Srbiju i Evropsku uniju zajednički put jedna od ključnih stvari, i da oko toga nema dvojbe.

- EU znajčajan i trgovinski i ekonomski partner Srbije, pa i mobilizacijski, ali i jedan od najvećih donatora pomoći - naveo je on.

Govorio je i o tome kako se EU poslednjih godina podelila na dve strane sever i jug, istok i zapad. Takođe, podsetio je da je izbeglička kriza uticala na formiranje blokovske politike i da su se zemlje koje nisu članice EU pokazale mnogo bolje od zemalja članica.

Zamenik predsednika Odbora za evropske integracije Predstavničkog doma Rumunije Štefan Mušoiju kazao je da je pridržavanje pravila koja su postavljena važno kada su u pitanju evrointegracije, kao i da će Rumunija tokom svog predsedavanja EU nastaviti konstruktivan pristup i zagovarati politiku proširenja.

Poslanica makedonske skupštine Slavica Šumanska Miteva kazala je da je EU počela kao san malog broja ljudi, a da je postala nada za mnoge. Navela je da projekat evropskih integracija nije završen i da Makedonija traži podršku kako bi nastavila put evropskih integracija.

Generalna sekretaraka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić kazala je da je Zapadni Balkan jedini region gde će se EU proširiti.

- Interes EU je da ima Srbiju kod sebe, kao što je interes Srbije da bude deo ovog i dalje boljeg mesta - kazala je ona.

POVEZANE VESTI

Subota 12.05.2018. 20:18
Nema Srbija više šta da rešava:stop članstvu u EU stop članstvu medju one koji su u,bijali našu decu,koji su rušili naše kuće,mostove fabike,koji u,biše malu Milicu,koji pu,caše u naš voz koji nam oteše i okupiraše Sveto Kosovo,.Stop srp,skim zl,otvorima!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online