Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 12.05.2018.
09:31
Vestionline, Tanjug A

Gojković: Čanak zvao i Katalonce na međunarodni skup, sprečen skandal

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je da je Nenad Čanak, bez ikakvih konsultacija, na međunarodni skup "Idejom EU do mira i razvoja", pored parlamentaraca iz Prištine, pozvao i poslanike katalonskog parlamenta, ali da je ona taj poziv zaustavila.

EPA/Armando Babani
Maja Gojković ne može da izađe na kraj sa poslanicima

Ona je, u izjavi za današnju "Politiku", istakla da je tako sprečen veliki diplomatski skandal pošto bi, da je poziv realizovan, to bila uvreda za Španiju, zemlju čiji teritorijalni integritet i suverenitet Srbija apsolutno podržava i koja podržava teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.

Prema njenim rečima, Čanak je, kao predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije, na skup "Idejom EU do mira i razvoja", koji se održava u Domu Narodne skupštine, bez konsultacija sa njom i bez njenog znanja i članova Odbora, pozvao parlamentarce samozvane države Kosovo, ali i poslanike španske pokrajine Katalonije, koja je održala referendum o nezavisnosti.

Objašnjavajući kako je pozivnica mogla da bude upućena u Prištinu i Kataloniju, Gojkovićeva kaže da je Čanak privatizovao organizaciju ovog dobro osmišljenog skupa, kojem prisustvuju predsednici pojedinih parlamenata, ministri, ambasadori, a tu su i španski parlamentarci.

- U razgovoru sa zaposlenima u Odboru saznala sam da su adrese za pojedine potencijalne učesnike ovog skupa, kojih ovde nema posle moje reakcije, stizale direktno iz Lige socijaldemokrata Vojvodine. To je bio pokušaj LSV da sprovede svoju, a ne politiku države Srbije - precizirala je Maja Gojković.

Ona je dodala da je nakon njene reakcije skupština uputila pismo parlamentu Katalonije da su pozvani greškom i da njihove potvrde dolaska ne važe.

- Čanak sada nešto spinuje ono što je uradio, ne pominjući Kataloniju i njegovu nameru da upravo u Beogradu, u Narodnoj skupštini, poslanici iz Prištine i Katalonije povedu dijalog o tome kako su izvršili secesiju na teritorijama dve suverene i prijateljske zemlje, kao što su Srbiija i Španija - rekla je predsednica skupštine.

Ona je dodala da je sekretar Odbora za evrointegracije smenjen, jer je naloge za pozive dobijao od LSV, te da će tražiti od članova odbora da budu mnogo aktivniji i da pomnije prate sve što se tiče organizacije nekog skupa, kako bi se ubuduće izbegli ovakvi skandali.

POVEZANE VESTI

Subota 12.05.2018. 20:52
Čanak.I on traži da se Šešelj odsrani iz skupštine.On je naše z,lo i podmukla bolest,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online