Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.05.2018.
01:13
D. Dekić - Vesti A

Niš proključao zbog nepravde

Niš ključa, pošto su istovremeno sa protestom građana zbog nauma srpskih vlasti da preuzmu tamošnji aerodrom, ispred Gradske kuće demonstrirali i učesnici ratova 90-ih, predvođeni Gvozdenim pukom, pa Vojni i Policijski sindikat i radnici bankrotiranih niških preduzeća.

Tanjug
Nišlije ne odustaju od svojih zahteva

U narednim danima će, kako najavljuju, radikalizovati proteste.

- Napeta atmosfera - opisuje za "Vesti" situaciju u gradu, univerzitetska profesorka Tamara Milenković Kerković i čelnica niških Dveri, jedine političke organizacije koja je podržala taj socijalni protest.

Ona ističe i da su sinergijom dva bunta, niške demonstracije dobile na intenzitetu.

- Paralelno sa građanskim protestima zbog aerodroma, borci zahtevaju ratne dnevnice, nacionalnu penziju i priznanje položaja učesnika u ratovima, ali i donošenje Zakona o borcima. Radnici traže zaostale plate, doprinose iz propalih firmi i realizaciju socijalnih programa - objašnjava nezadovoljstvo okupljenih koji su pokušali da u parku pored Gradske kuće podignu šatore u kojima bi nastavili protest, ali ih je u tome sprečila komunalna policija.

Ne odustaju, već najavljuju šatore ponovo, a kako objašnjava naša sagovornica, nezadovoljni su jer su gradonačelnik Niša Darko Bulatović i premijerka Ana Brnabić zaboravili na obećanja koja su im dali.

Novi izlazak na ulice najavljuje građanski protest Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" najavila je novi izlazak na ulice, u danu održavanja sednice gradskog parlamenta, ali Tamara Milenković Kerković kaže da se ne zna kada će to biti.

- Oprečne informacije kruže gradom da će to biti u petak, 11. maja, pa onda da će ipak biti sledeće nedelje, ali zvanično sednica na kojoj treba da se razmatra pitanje sudbine niškog aerodroma nije zakazana - objašnjava naša sagovornica.

Naprednjaci pod pritiskom

- Veliki je pritisak sa dve strane na niške odbornike vladajućih naprednjaka i njihovih političkih satelita. Sa jedne strane je to pritisak građana koji neće da daju aerodrom, a sa druge jak pritisak iz partijske centrale SNS da glasaju za prelazak aerodroma u republičke ruke. Iako su u protestima i glasači SNS koji ne daju aerodrom, a takvih ima i među odbornicima, na žalost, smatram da će taj partijski stav prevladati lično uverenje odbornika - kaže Tamara Milenković Kerković.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online