Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.05.2018.
08:27
Tanjug, Kurir A

"Hiljade čudnih stvari u vezi ubistva Ivanovića, sve je bilo u rukama Albanaca"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveren je da će se istina o ubistvu Olivera Ivanovića saznati.

Tanjug
Tekst potpisa

 

On je dodao da Begrad ima "različitih čudnih indicija" o tom slučaju, ali da će to prepustiti nadležnim organima.

U intervjuu za "Kurir", Vučić kaže da je uvek najvažnije, kad se dogodi neki zločin, poći od motiva.

- Pa moje pitanje je - šta je moglo da bude motiv? Teško da ćete doći do bilo kakvog značajnijeg motiva, pa da kažete da su ubistvo počinili Srbi. I histerija koju su pojedini Srbi pokrenuli, uz podršku nekih ambasada, da iza ubistva sigurno stoje Srbi, od početka nam je jasno govorila da su tu u pitanju veoma čudne stvari - naveo je.

Indikativno je, kaže predsednik, da su nam, kada smo tražili satelitske snimke, rekli da je bio maglovit dan, prekriven oblacima.

- Nismo dobili snimke da to proverimo. Jer sve bismo tim snimcima utvrdili - uveren je predsednik i precizira da se na satelitskom snimku sve vidi - gde se nalaze lica koja su spaljivala automobil, u kom smeru su pobegli...

Smešno objašnjenje

On smatra smešnim objašnjenje da preko snimaka nije moguće videti jer je bio oblačan dan.

- A i da baš u tom trenutku navodno kamere nisu radile, a radile su. I hiljade nekih drugih stvari koje su bile čudne... Sve nam je bilo čudno od samog početka, naše službe imaju različitih indicija, tragaju za dokazima. I siguran da je to nešto što ne može doveka da bude neotkriveno. A i ljudima hoću da kažem da je sve, od samog uvidjaja, i to po direktnom nalogu stranaca, bilo u rukama Albanaca. Od početka do kraja - rekao je predsednik Vučić.

Na konstataciju da, sudeći prema izjavi kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, on sad prebacuje lopticu na Beograd, on kaže:

- Ne, ne prebacuje. Ne, oni su hteli da kažu nešto drugo - nemaju nijedan trag, pokušavali su da kažu da su to sasvim sigurno uradili Srbi, a nisu našli ni jedan jedini dokaz, kao što vidite. Inače bi pohapsili sve Srbe što ih ima na severu KiM - rekao je Vučić.

Predsednik kaže i da nije tajna da su ljudi iz odredjenih ambasada plasirali informacije preko nekih naših ljudi, da se to podrazumeva i da to sve vreme rade.

Na konstataciju da to znači da umešanost u taj zločin mogu da imaju i neki strani faktori, Vučić kaže da ne tvrdi da su umešani u zločin.

- Ali tvrdim da imaju više saznanja nego što bi im odgovaralo da to kažu - istakao je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online